Kroz sedam godina odstrijelio isto toliko jelena od kojih je pet trofejnih!

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Mladi požeški poduzetnik Milan Šutalo(31) u kratkom lovačkom stažu postao je pravi lovac na trofeje. Od 2010. godine član je Lovačkog društva „Jelen“ iz Požege, a često pohodi lovište Zapadni Papuk. Uspjeh potvrđuje podatak da je do sada ukupno odstrijelio sedam jelena od kojih je čak pet u kategoriji trofeja.

Zanimljiva je podudarnost njegovih odstrela. Ovog rujna u dva dana odstrijelio je dva jelena i to najprije pravilnog dvanaesterca, te dan kasnije nepravilnog četrnaesterca, a isti takvi ulovi su mu se dogodili prije dvije godine i to također u dva dana!

-Prvog ovogodišnjeg jelena odstrijelio sam na predjelu Krajčinovica u večernjima satima, a drugog dana u predvečerje na području od Leštata prema Zvečevu zvanom Suha jela- priča nam zadovoljni Šutalo koji ih je dočekao na čeki.  Sve to ostvario je vlastitom puškom marke Remington 30-06.

-Bio sam na čeki, te čuo riku jelena, a na obližnjem proplanku su bile košute čiji je miris jelen vjerojatno osjetio, te izašao na čistinu nakon 45 minuta gdje udaljenost od mene nije bila suviše velika, pa sam opalio hitac i bio je uspješan – zaključlio je Milan Šutalo.

Prema procjeni ovdašnjih lovaca oba će jelena biti ocijenjena kao trofejni po svoj prilici će jedan dobiti srebrnu, a drugi brončanu bodovnu ocjenu. Šutalo je imao mnogo razloga za slavlje koje nije izostalo u društvu brojnih prijatelja i lovaca dakako uz obilje domaćih specijaliteta i dobru kapljicu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: