“Schön blick” u Vetovu od ponedjeljka otvara svoja vrata: „Sve je spremno, očekujemo vas u oazi dobrih okusa i prirode uz domaće gastro specijalitete i vrhunsku kapljicu vina“ /FOTO/

Autor: DK

U ponedjeljak, 11.svibnja 2020. godine kreće treća faza popuštanja mjera između kojih se odobrava  otvaranje restorana i kafića. Tu je odluku jedva dočekala ugostiteljska obitelj Joze i Ljilje Miličević iz Vetova i njihove kćerke Josipa i Anita koje su preuzele vođenje poslovanja u nadaleko poznatom restoranu Schön blick, smještenom u miru pitome slavonske doline u okruženju papučkih obronaka i nepreglednih vinograda koji daju posebne čari tome kraju.

Obavljene su brojne pripreme za ponovno otvaranje restorana, nakon gotovo dva mjeseca. Svi su zasukali rukave kako bi se prvi gosti dočekali u oazi dobrih okusa, prirode i vrhunske usluge te uređenom, obnovljenom i novijem ruhu. Uz vlasnike u pripremnim poslovima su prionuli i mladi, dokazani i ljubazni konobari, Luka, Bruno i Jure koji jedva čekaju prve goste kako bi ih ugostili uslužili i ponudili domaće gastro specijalitete i vrhunsku kapljicu vina čega su se mnogi poželjeli.

-U završnoj smo fazi pripreme. Gotovo smo sve očistili i uredili, sada samo finiširamo što je potrebno. Imamo veliku terasu koju možemo proširiti koliko bude trebalo. Sve ćemo prilagoditi uputama koje smo dobili od načina posluživanja do propisanog razmaka. Bitno je samo da počnemo raditi. Već nas zovu naši gosti i pitaju otvaramo li u ponedjeljak. I oni s nestrpljenjem očekuju da dođu tamo gdje se ugodno osjećaju i gdje će biti dočekani i ugošćeni na najbolje mogući način, kao i do sada. Za sada nam je bilo što teško predvidjeti ali mi smo spremni kako za manji tako i za veći broj gostiju – naglašavaju mlade vlasnice Josipa i Anita koje razgovarajući s nama provjeravaju određene detalje kako bi sve bilo usklađeno sa svim uputama.

Ne treba puno trošiti riječi o restoranu “Schön blick” i kvaliteti restoranske usluge koja je prepoznata i potvrđena za što je dobio priznanje “Okusi Zlatne Slavonije” u sklopu nacionalnog projekta “Okusi Hrvatske tradicije” koje inače dobivaju oni objekti u kojima se nude stara tradicijska jela.

Priznanje “Okusi Zlatne Slavonije” Schön blicku nije jedino. U sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku”, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je akciju “Zeleni cvijet” u 2011. godini u kojoj je u kategoriji najbolje uređene turističke destinacije prvo mjesto pripalo, ne slučajno već s razlogom, restoranu “Schön Blick”. Usuđujemo se reći da tome pridodaje i jedinstveni osjećaj spajanja čovjeka i prirode na najljepši način koji se može doživjeti kako uz tradicijsku hranu tako i opuštanje uz vrhunska vina koja se u velikoj lepezi nalaze na vinskoj karti restorana.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: