SAVJET MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Novi predsjednik Dario Ivković, zamjenik Dario Lončarević

POŽEGA – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Požeško-slavonske županije za predsjednika Savjeta u trogodišnjem mandatu jednoglasno je imenovan Ivan iz Velike, dok je njegov zamjenik Dario Lončarević iz Kaptola. Mlade su pozdravili i poželjeli im uspješan rad predsjednica županijske Skupštine Josipa Miličević i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Savjeta mladih Požeško-slavonske županije osnovan je kao savjetodavno tijelo s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini te sudjelovanja mladih u odlučivanju i upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, uz aktivno uključivanje mladih u javni život. “Kako je istekao trogodišnji mandat prethodnom Savjetu, Županijska skupština pokrenula je postupak izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih, a po provedenom postupku izabrano je 11 članova sa zamjenicima,” pojasnila je predsjednica županijske Skupštine Josipa Miličević. Rad mladih prigodnim je riječima pozdravio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz čestitke na izboru župan je naglasio je kako je nužno da postanu aktivni sudionici upravljanja i razvoja županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Na županijskoj Skupštini izabrani ste kako bi, između ostalog, bili partneri i prijatelji u zajedničkom cilju. Poziva vas da vaš Savjet ne bude samo forma, nudim vam kao župan da radite prema modelima koje izaberete, da nam se obraćate s prijedlozima i inicijativama. Kroz svoje djelovanje u petom mandatu vrlo aktivno ističem kako smo županija kojoj su prioritet radna mjesta i gospodarstvo, s ciljem da upravo vi mladi sutra budete korisnici tih rezultata. Veselim se vašim prijedlozima ali i kritici, a bio bih sretan kada bi svi donijeli odluku kako želite živjeti upravo ovdje. Danas je trend govoriti kako je u drugim zemljama ljepše, ali rekao bih to ovako – dobro je otići, prikupiti znanja i iskustva, jer tek kad se ode vidimo koliko nam znači domovina i koliko ima mogućnosti za razvoj. Poznajem i roditelje nekih od vas koji su bili moji suborci, znam koliko su oni bili uporni i hrabri i ništa manje ne očekujem od vas – mi smo ovu domovinu obranili, na vama mladima je da nam pomognete kako bi je zajedno uredili. Ne nudim demagogiju već partnerstvo jer znam da imate ideja i sposobnosti. Nemojte samo biti suputnici kroz vrijeme i prostor. Mladi ljudi su uvijek bili avangarda, nikada ne smijete biti zadovoljni postignutim uvijek želite više i bolje jer s vašim takvim htijenjem svi smo na dobitku. Stoga, veselim se zajedničkom radu,” rekao je požeško-slavonski župan. Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika je jednoglasno izabran Dario Ivković iz Velike, a za njegovog zamjenika Dario Lončarević iz Kaptola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Svojim radom nastojat ćemo dati doprinos kako mladi ne bi odlazili s ovih prostora, da ne budemo tu doista samo “pro forme” kako je rekao i župan, već da stvarno nešto i mi učinimo kako bi naši vršnjaci ostajali u Požeško-slavonsko županiji. Pozivam sve mlade da nam se pridruže i daju i svoj udio,” rekao je novi predsjednik Dario Ivković zahvalivši se na ukazanom povjerenju. Svoja očekivanja iznio je i Dario Lončarević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Uvjeren sam da ćemo uspješno pokazati kako znamo raditi, a ne samo čekati od mandata do mandata. Naravno, ne možemo nas dvojica sami, očekujem kako će se i ostali članovi aktivno uključiti te da će zaista iz svega proizaći nešto pozitivno za našu Požeško-slavonsku županiju,” rekao je Lončarević. Članovi Savjeta mladih Požeško-slavonske županije u novom trogodišnjem mandatu su Matias Buće (zamjenica Lara Mandić), Ivan Svjetličić (zamjenik Josip Svjetličić), Mihaela Pavlić (zamjenica Viktorija Stepić), Matej Babić (zamjenik Lovro Marković), Filip Matić ( zamjenik Petar Pavić), Matej Pudić (zamjenik Mihael Soldo), Dario Ivković (zamjenik Tomislav Lukić), Josip Šojat (zamjenik Franjo Lucić), Sanja Šarić  (zamjenik Hrvoje Gaura), i Kristina Špelić (zamjenik Denis Relota).

0 Comment