SAVJET MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Novi predsjednik Dario Ivković, zamjenik Dario Lončarević

Autor: S.P.

POŽEGA – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Požeško-slavonske županije za predsjednika Savjeta u trogodišnjem mandatu jednoglasno je imenovan Ivan iz Velike, dok je njegov zamjenik Dario Lončarević iz Kaptola. Mlade su pozdravili i poželjeli im uspješan rad predsjednica županijske Skupštine Josipa Miličević i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Savjeta mladih Požeško-slavonske županije osnovan je kao savjetodavno tijelo s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini te sudjelovanja mladih u odlučivanju i upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, uz aktivno uključivanje mladih u javni život. “Kako je istekao trogodišnji mandat prethodnom Savjetu, Županijska skupština pokrenula je postupak izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih, a po provedenom postupku izabrano je 11 članova sa zamjenicima,” pojasnila je predsjednica županijske Skupštine Josipa Miličević. Rad mladih prigodnim je riječima pozdravio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz čestitke na izboru župan je naglasio je kako je nužno da postanu aktivni sudionici upravljanja i razvoja županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Na županijskoj Skupštini izabrani ste kako bi, između ostalog, bili partneri i prijatelji u zajedničkom cilju. Poziva vas da vaš Savjet ne bude samo forma, nudim vam kao župan da radite prema modelima koje izaberete, da nam se obraćate s prijedlozima i inicijativama. Kroz svoje djelovanje u petom mandatu vrlo aktivno ističem kako smo županija kojoj su prioritet radna mjesta i gospodarstvo, s ciljem da upravo vi mladi sutra budete korisnici tih rezultata. Veselim se vašim prijedlozima ali i kritici, a bio bih sretan kada bi svi donijeli odluku kako želite živjeti upravo ovdje. Danas je trend govoriti kako je u drugim zemljama ljepše, ali rekao bih to ovako – dobro je otići, prikupiti znanja i iskustva, jer tek kad se ode vidimo koliko nam znači domovina i koliko ima mogućnosti za razvoj. Poznajem i roditelje nekih od vas koji su bili moji suborci, znam koliko su oni bili uporni i hrabri i ništa manje ne očekujem od vas – mi smo ovu domovinu obranili, na vama mladima je da nam pomognete kako bi je zajedno uredili. Ne nudim demagogiju već partnerstvo jer znam da imate ideja i sposobnosti. Nemojte samo biti suputnici kroz vrijeme i prostor. Mladi ljudi su uvijek bili avangarda, nikada ne smijete biti zadovoljni postignutim uvijek želite više i bolje jer s vašim takvim htijenjem svi smo na dobitku. Stoga, veselim se zajedničkom radu,” rekao je požeško-slavonski župan. Na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika je jednoglasno izabran Dario Ivković iz Velike, a za njegovog zamjenika Dario Lončarević iz Kaptola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Svojim radom nastojat ćemo dati doprinos kako mladi ne bi odlazili s ovih prostora, da ne budemo tu doista samo “pro forme” kako je rekao i župan, već da stvarno nešto i mi učinimo kako bi naši vršnjaci ostajali u Požeško-slavonsko županiji. Pozivam sve mlade da nam se pridruže i daju i svoj udio,” rekao je novi predsjednik Dario Ivković zahvalivši se na ukazanom povjerenju. Svoja očekivanja iznio je i Dario Lončarević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Uvjeren sam da ćemo uspješno pokazati kako znamo raditi, a ne samo čekati od mandata do mandata. Naravno, ne možemo nas dvojica sami, očekujem kako će se i ostali članovi aktivno uključiti te da će zaista iz svega proizaći nešto pozitivno za našu Požeško-slavonsku županiju,” rekao je Lončarević. Članovi Savjeta mladih Požeško-slavonske županije u novom trogodišnjem mandatu su Matias Buće (zamjenica Lara Mandić), Ivan Svjetličić (zamjenik Josip Svjetličić), Mihaela Pavlić (zamjenica Viktorija Stepić), Matej Babić (zamjenik Lovro Marković), Filip Matić ( zamjenik Petar Pavić), Matej Pudić (zamjenik Mihael Soldo), Dario Ivković (zamjenik Tomislav Lukić), Josip Šojat (zamjenik Franjo Lucić), Sanja Šarić  (zamjenik Hrvoje Gaura), i Kristina Špelić (zamjenik Denis Relota).

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88