Sastali se vicematruanti nakon gotovo pola stoljeća /FOTO/

Autor: D.M.

POŽEGA/TURNIĆ – Prošlo je gotovo pola stoljeće, točnije 48. godina, i sastali su se vicematurnati osnovne škole generacije 1968./69. godine. Njih gotovo 20. Nekolicina se prvi puta vidjela nakon izlaska iz školskih klupa pa je bilo i dirljivih prizora prepoznavanja, a nekima su se zarosile oči od suza radosnica.

Riječ je o učenicima  razrednika, pokojnog profesora Vinka Mjertana koji su šoklu pohađali u zgardi sadašnjeg Đačkog doma na Ratarnici. Tada se to zvala Osnovna škola Jove Milanovića Crnje.

Slavljenici su zakoračili u sedmu deceniju života, većina ih je u zasluženoj mirovini. Svi su časni građani, postigli zavidne rezultate u životu, radu na poslu i znanosti. Zanimljiva generacija, puna optimizna!

Susret je bio prigoda da se obnove uspomene iz djetinjstva i školskih klupa. Tu su pomogle stare crno-bijele fotografije, pomalo požutjele nagrižene “zubom vremena”. Pričalo se o životu, obitelji i djeci. Prisjećalo se starih ljubavi, eskurzije na Zvečevo i Hvar.

Nije se krilo zadovoljstvo, pa je tako dogovoren susret svake naredne godine te kordinatori budućih susreta. Druženje je upriličen u ugodnom ambijentu restorana “Stari fenjer” u Turniću.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek