Sastaju se i nakon pola stoljeća /FOTO/

Autor: BST

Tradiciju obnavljanja maturalnih sastanaka i nakon pola stoljeća obilježili su i maturanti, koji su maturirali u školskoj godini 1971./1972. godine. Na popisu ih je tada bilo 146 iz pet razreda, ali kako vrijeme i život čine svoje, na ovogodišnjoj pedesetogodišnjici okupilo ih se četrdesetero.

Mnogi su prevalili daleki put, kako bi se ponovno sreli sa starim i nezaboravnim kolegama i prijateljima, ali i vidjeli svoju Požegu, grad svoje mladosti. Priči nije bilo kraja, jer kroz pola stoljeća puno toga se proživi. Sjetili su se i svojih kolega kojih nažalost više nema, te profesora: direktor Gimnazije bio je prof. Antun Petković, a profesori Anka Kovačević, Jelka Tonković, Zdenka Romštajn, Vladimir Vugrinec, Boris Dombi, Rudolf Čmelar, Nada Hajdarović, Jelica Halvaks, Zvonimir Panežić , Maja Vuković i drugi. Posebna gošća bila je prof. Nada Hajdarović kojoj je jedan od organizatora dr. Žarko Šperanda uručio cvjetni aranžman. Nakon neizostavnog skupnog  fotografiranja ispred bivše gimnazijske zgrade, sada Katoličke gimnazije, maturanti su posjetili Gradsku knjižnicu te razgledali njen suvremeno uređen i lijepo opremljen prostor. Zajedničko druženje njih četrdesetak, uglavnom umirovljenika, nastavljeno je u hotelu Grgin dol , uz prigodnu večeru i razgovor s puno emocija obnovljene su uspomene na nezaboravne gimnazijske dane. Da je to bio izuzetan događa govori i namjera da se ubuduće sastaju svake godine.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88