Šampion ginova za ovu godinu je proizvod kaptolačke Destilerije Craft spirits Mihovila i Ive Pranjić

Autor: Jelenko Topić

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu proglašeni su najbolji, te dodijeljene nagrade za proizvođače rakija, likera i ginova na 4. Međunarodnom ocjenjivanju rakija i likera. Podsjetimo, ocjenjivanje je organizirao Gospodarski list u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu.
Na ocjenjivanje je pristiglo 166 uzoraka od čega 108 rakija, 32 likera i 26 uzoraka ginova, a sve to je pripremilo od 98 proizvođača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.
Šampion rakija i najbolje ocijenjeni uzorak 4. Međunarodnog ocjenjivanja rakija i likera je Šljivova prepečenica, Reserva Pigmalion, 2010. g., Destilerije Pigmalion vlasnika Gorazda Čuka.
Veliko zlato i šampionsku titulu u kategoriji likera osvojio je Liker od lješnjaka Avellana, 2022.g. tvrtke Primores, Mladena Pavlića.
Najbolje ocijenjeni uzorak i šampionom ginova proglašen je Barrel aged gin, 2022. Destilerije Craft spirits, od Mihovila i Ive Pranjić.

Podsjetimo, Destilerija Craft spirits iz Kaptola, početkom ove godine sudjelovala je sa svojim Castrum ginovima na svjetskom natjecanju London spirits competition, jednom od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju žestokih alkoholnih pića. Prvi proizvod ove male destilerije, osnovane prije svega godinu i pol dana – London dry gin, osvojio je zlato s 91 bodom i ujedno je najbolje ocijenjeno žestoko piće koje je pristiglo na ocjenjivanje iz Hrvatske. Ocjenjivači su prepoznali specifičnost ovog gina, a to su začini koji ga snažno vežu uz mikrolokaciju – bazga, crni dud i vinova loza, a kombinacija s borovicom, herbalnim začinima te citrusima mu daju dugotrajan i ugodan aftertaste.

 slika.png

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek