Šampion 37. Kulenijade u Požegi Nikola Barišić iz Valpova /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Na ovogodišnjoj 37. Kulenijadi ocijenjena su 33 uzorka koliko ih je doneseno na ocjenjivanje. Šampionska titula za najbolji kulen pripala je Nikoli Barišiću iz Valpova koji je kao proizvođač te delicije poznat na ovim prostorima. Naime Nikola Barišić je dobio i šampionsku titulu za kulinovu seku koja je ocjenjivana u ožujku ove godine u Velikoj, a šampion je bio prije dva tjeda i za kulen na ocjenjivanju u Jagodnjaku u Baranji. 

Zlatne plakete, koje je uručio zamjenik požeškog gradonačelnika i član ocjenjivačke komisije Ferdinand Troha, uz šampiona dobilo je pet proizvođača, OPG Ivan Bucić iz Orahovice, Slađan Novosel iz Gata (Osječko-baranjska županija), Franjo Lucić ml. iz Pleternice, Cinkuš Ivan iz Beljevine (Osječko-baranjska županija) te Baronica Zvonimir iz Kutjeva. 

Za svoje proizvode srebrene plakete, koje je uručio zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović primilo je 16 proizvođača iz četiri županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske.

Tako su srebrene plakete dobili: OPG Ivan Bucić iz Orahovice (Virovitičko-podravska županija), Dragan Blažević iz Brestovca, Božica Begović iz Drškovaca, OPG Ciganović iz Alilovaca, Damir Hruška iz Bjeliševca, Krešimir Baronica iz Kutjeva, Robert Martinek iz Drškovaca, Slavko Mikulić iz Starog Petrovog Sela (Brodsko-posavska županija), Ivan Begović iz Drškovaca, Damir Arambašić iz Pleternice, OPG Ivan Bucić (još jedna plaketa) iz Orahovice (Virovitičko-podravska županija), Željko Varalungović iz Stare Gradiške (Brodsko-posavska županija), Marijan Kundakčić iz Grabarja i OPG Nikolina Ergović iz Ramanovaca.

Brončane plakete primilo je 11 proizvođača koje im je uručio član ocjenjivačke komisije mr.sc. Mato Matijević. Plakete su primili: Željko Begović iz Drškovaca, Dragutin Blažević iz Brestovca, Marko Rožić iz Gornjih Emovaca, Ivan Aračić iz Gradca, Josip Žabčić iz Korije (Virovitičko-podravska županija), Krunoslav Ciganović iz Alilovaca, Ivan Cinkuš iz Beljevine (Osječko-baranjska županija), OPG Nikolina Ergović iz Ramanovaca, Ivan Rožić iz Gornjih Emovaca, Pojer Željko iz Požege i Željko Turalija iz Veliškovaca (Osječko-baranjska županija).

Ocjenjivačka komisija bila je u sastavu: Vjenceslav Hruška, predsjednik, mr.sc. Mato Matijević, član i Ferdinand Troha, dipl.inž., član. 

Pri ocjenjivanju kulena ocjenjivano je više kategorija, vanjski izgled, konzistencija, izgled prereza, miris, okus i opći dojam. Za zlatnu medalju – šampionsku titulu bilo je potrebito dobiti od 35 do 38 bodova dok je za srebrne medalje bio potreban broj bodova od 30 do 34. Za brončane medalje trebalo je dobiti 25-29 bodova.   

/Foto: D. Mirković/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: