Šalji dalje dobre misli: Obilježavanje Međunarodnog dana za uklanjanje rasne diskriminacije

Autor: D.K.

PLETERNICA – Možda i vi dobijete razglednicu od osnovnoškolaca iz Pleternice – bilo bi lijepo da im odgovorite, evo i zašto.

Pleternički osmaši priključili su se svojim europskim kolegama u akciji obilježavanja Međunarodnog dana za uklanjanje rasne diskriminacije i tako postali dijelom kampanje „P.S. Pokreni solidarnost!“ u okviru koje će svojim sugrađanima slati pozitivne poruke solidarnosti. Zato, ako dobijete razglednicu s porukom nekog od osnovnoškolaca, uzvratite im vlastitom porukom solidarnosti!

Na razglednicama se nalaze fotografije koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, a koje su rad fotografa i fotografkinja iz Francuske, Poljske, Španjolske i Hrvatske. Kampanja je dio projekta u kojem će učenici iz ove četiri zemlje naučiti kako analizirati sliku i poruke skrivene u njima. Tekst razglednice kreira se na radionici pisanja koju su organizirali stručni suradnici.

Također, svaki učenik koji sudjeluje u projektu nasumce odabire primatelja iz telefonskog imenika i tom primatelju piše razglednicu koja sadrži poruku solidarnosti.

Ovaj međunarodni projekt traje dvije godine i u prvoj godini sudjeluje 13 osnovnih škola u Hrvatskoj, a provodi ga nevladina organizacija Centar za mirovne studije.

Tekst i foto OŠ Pleternica

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88