Sajmeni dan u Pleternici i iznad očekivanja organizatora: “Želimo subotom oživjeti tržnicu i njenu posjećenost” /FOTOGALRIJA/

Autor: D.K.

Održan je prvi sajmeni dan na Gradskoj tržnici u Pleternici koji je iznenadio i same organizatore. Uz brojne izlagače i poljoprivredne proizvođače domaćih proizvoda. članice Hrvatskog ženskog društva Vesele šokice te mališane iz pleterničkog Dječjeg vrtića lijepo vrijeme privuklo je i brojne posjetitelje. Održana je i Party Time igraonica – rođendaonica za najmlađe, a Konjički turnir Pleternica omogućio je besplatno jahanje za svu djecu.

Između ostalih na sajmu su bili proizvođači slavonskog gina Castrum iz Kaptola, rukotvorine obrta Mirror krojačka radnja, Slavonske rukotvorine “Mađo” proizvode od lavande i aronije Lavanda Kristić, obrt TEMA, OPG Karlić sa svojim mednim proizvodima, OPG Dorbić, bučinovog ulja i desertnih vina Magus Opg Kolundžić, domaćeg sira OPG-a Ribičić iz Grabarja i dr. Bila je prigoda i upoznati stari zanat lončarstva uz slavonskog lončara Ivana Serdar te dragu maskotu psa Husse Hrvatska. 

Gradonačelnica Šarić nije skrivala zadovoljstvo zbog velikog odaziva izlagača i posjetitelja koja je naglasila kako su odlučili subotu oživjeti na tržnici koja je do sada najposjećenija srijedom.

-Trebamo stvoriti naviku kod ljudi da češće posjećuju tržnicu i da kupuju domaće proizvode te na taj način pomognu domaćim proizvođačima – poljoprivrednicima – naglasila je gradonačelnica Šarić dodajući kako će svake druge subote biti organiziran sajmeni dan toga dana.

-Poznato vam je da smo radili anketu među našim građanima koji su odabrali ovakav sajam kojeg sad vidite – dodala je gradonačelnica Marija Šarić.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88