Sajam poljoprivredne mehanizacije bit će početkom lipnja u Osijeku

Autor: Jelenko Topić

Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme sa sjedištem u Požegi priprema i ove godine svoju tradicionalnu sajamsku gospodarsku priredbu.

Sajam poljoprivredne mehanizacije koji se jednom godišnje održava na Sportskom aerodromu u Čepinu kod Osijeka. U organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, ovo je prvi sajam u RH specijaliziran upravo za mehanizatore, no mogu se vidjeti i sjemenske kuće, proizvođači zaštitnih sredstava, gnojiva, ali i pogledati pokusna polja te demonstracije strojeva.

Jubilarni, 10. po redu FarmShow u Osijeku održat će se od 2. do 4. lipnja objavili su organizatori. Na već tradicionalnoj lokaciji, točnije na prostoru Sportske zračne luke Osijek u Čepinu posjetitelji će moći vidjeti traktore, priključke, strojeve te ostalu poljoprivrednu opremu.

Prošle se godine na površini od 13 tisuća četvornih metara predstavilo 37 izlagača, a pažnju je privukla i zanimljiva utrka traktora. John Deere 6215 R bio je najbrži traktor prošlogodišnjeg FarmShow-a.

Iako utrkivanje nije namjena ovih moćnih strojeva, posjetiteljima je bilo zanimljivo vidjeti ih kako se natječu koji će brže doći do cilja. To dokazuje i broj ljudi koji je prisustvovao ovom događaju na trećem, posljednjem danu ovog sajma u Osijeku. Podsjetimo, prošlogodišnji FarmShow bio je najveći do sada.

Više iz kategorije