Požega.eu
ŠAHOVSKI TURNIR U RUŠČICI

Prvo mjesto pleterničkom prvokategorniku Marijanu Kanjkoviću iz ŠK Vina Markota

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić / FB

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Prvo mjesto pleterničkom prvokategorniku Marijanu Kanjkoviću iz ŠK Vina Markota Požega.eu | Prvo mjesto pleterničkom prvokategorniku Marijanu Kanjkoviću iz ŠK Vina Markota

ŠAHOVSKI TURNIR U RUŠČICI Prvo mjesto pleterničkom prvokategorniku Marijanu Kanjkoviću iz ŠK Vina Markota

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić / FB

U povodu trinaeste godišnjice postojanja, Šahovski klub invalida HVIDRA-Brod je u prostoru ŠK Ruščica u Ruščici organizirao šahovski turnir. Po švicarskom sustavu odigrano je 7 kola, s tempom 7 minuta po igraču, s dodatnih 3 sekunde za svaki odigrani potez. Sudjelovalo je je 25 igrača iz klubova s područja Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, iz Slavonskog Broda, Ruščice, Garčina. Đakova, Bukovlja, Starog Slatinika, Pleternice, Požege i Brestovca.  

Prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je prvokategornik Marijan Kanjković s 5.5 bodova, član Šahovskog kluba Vina Markota iz Pleternice. Drugo mjesto zauzeo je drugokategornik Mario Rajković iz ŠK Slavonac iz Bukovlja s istim brojem bodova (5.5), ali sa slabijim dodatnim kriterijem, a treći je bio drugokategornik Matej Bušić (5) iz ŠK Brestovac. Najbolja juniorka bila je MK Petra Karij sa 4.5 boda, iz ŠK Ruščica. U kadetskoj konkurenciji prvi je Vedran Kaloci s 3 boda iz slavonskobrodskog ŠK Đuro Đaković, drugo mjesto zauzeo je Filip Vojvodić (3) iz ŠK Brestovac, a treće njegov klupski suigrač Antonio Sertić (1,5 ). Za prva tri seniorska i kadetska mjesta te juniorsko podijeljene su medalje.

Šahovski klub invalida HVIDRA-Brod osnovan je 22. studenog 2010. godine, a okuplja 12 hrvatskih ratnih vojnih invalida i značajan broj šahista civila. Predsjednik kluba je Mato Opačak koji je, uz dopredsjednika Dragana Pavića i tajnika Antuna Rakića, najviše zaslužan za provođenje klupskih aktivnosti. U 2013. godini klubu je za dobar rad Brodsko-posavska županija uručila Zlatnu kovanicu. Na kraju turnira za sve je sudionike bio organiziran svečani domjenak. Sponzori su bili Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske, Brodsko-posavska županija i slastičarnica Puslica iz Slavonskog Broda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo