Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ŠAHOVSKI TURNIR U BRESTOVCU: Pobjednik Stjepan Damjanović iz Šahovskog kluba „Vina Markota“ [FOTO]

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: I. Tomić [FB]
FOTO: I.T./FB

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: I. Tomić [FB]
FOTO: I.T./FB

U povodu Dana općine, u organizaciji Šahovskog kluba “Brestovac“ je u mjesnom vatrogasnom domu odigran drugi po redu Otvoreni šahovski turnir Općine Brestovac. Prigodnim pozdravnim riječima sudionike natjecanja pozdravio je klupski predsjednik Damir Rosipal, a u ime suprokrovitelja Županijskog šahovskog saveza obratio se predsjednik Nenad Vlašić. Otvarajući turnir, on je zahvalio organizatoru i čestitao brestovačkom klubu na provedenim aktivnostima i entuzijazmu u posljednjih nekoliko godina, što je za primjer svim šahovskim klubovima.

Po švicarskom sustavu odigrano je 8 kola s ubrzanim tempom 10 minuta po igraču, s dodatnih 5 sekundi za svaki potez. U seniorskoj konkurenciji sudjelovala su 42 igrača iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, te iz inozemstva (Bosna i Hercegovina, Mađarska). Poslije borbenih i vrlo zanimljivih partija, prvo mjesto osvojio je majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz Šahovskog kluba „Vina Markota“ iz Pleternice, sa 7,5 bodova. Drugo mjesto zauzeo je FIDE majstor Mario Zovko iz ŠK „Konaki“ iz Novog Virja, sa 7 bodova, a treće prvokategornik Borna Stjepić iz GŠK „Županja“ (6,5). Najbolje šahistice bile su MK Ester Jurić (4,5) iz ŠK „Amater“ i MK Josipa Zovko (3,5) iz ŠK „Damin gambit“ (Osijek). Najbolji domaći igrač bio je Matej Bušić (5), a najstariji igrač Stjepan Markanjević.

Na kadetskom turniru, na kojemu su sudjelovala 24 igrača, prvo mjesto osvojio je Antun Palijan sa 6 bodova, koliko su imali drugoplasirani Vedran Kaloci i Ivan Tomljenović, no sa slabijim dodatnim kriterijem. U konkurenciji kadetkinja do 16 godina, prva je bila Eva Maltašić , druga Hana Vinković, a treća Matilda Vlajčević. Među kadetima do 12 godina prvi je Vedran Kaloci, drugi Ivan Tomljenović, a treći Mislav Blažević. Među kadetkinjama iste dobne skupine prva je Matilda Vlajčević, druga Petra Vidić, a treća Josipa Gašparac. Najbolji domaći kadet bio je Dominik Sestrić (4).

Pobjedniku i najboljoj igračici podijeljeni su pehari, a medalje za osvojena prva tri mjesta, za tri prvoplasirane igračice, najboljem domaćem igraču i najstarijem igraču. U kadetskoj konkurenciji najuspješnijima su podijeljene medalje. Podjelu pehara i medalja obavio je u ime pokrovitelja općinski pročelnik Bojan Petrović. Glavni sudac turnira bio je Krunoslav Lešić, a njegovi pomoćnici klupski suci Ivica Kopecki i Tomica Švajda. Za sudionike turnira organiziran je zajednički ručak.
 Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.