Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

ŠAHOVSKI TURNIR PRIJATELJSTVA: Pobjednik Šahovski klub Brestovac

PRIJE 3 DANA
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Brestovac

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 DANA
TEKST: I. Tomić
FOTO: ŠK Brestovac

U povodu obilježavanja Dana Općine Tompojevci, u Hrvatskom domu u Tompojevcima održan je tradicionalni ekipni Šahovski turnir prijateljstva. Igralo se sedam kola Bergerovim sustavom sparivanja, na četiri ploče po ubrzanom tempu (rapid), 10 minuta po igraču. Sudjelovalo je osam ekipa s područja Vukovarsko-srijemske,Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima turnira obratio se općinski načelnik Milan Grubač, zahvalio im na dolasku te zaželio puno sreće tijekom  natjecanja.

Poslije zanimljivih i borbenih partija, prvo mjesto osvojio je u jakoj konkurenciji Šahovski klub Brestovac iz Požeštine, član Četvrte hrvatske šahovske lige-istok. Pobjednik je osvojio 13 bodova, sa 6 pobjeda i jednim neriješenim ishodom, bez ijednog poraza. Drugo mjesto zauzeo je ŠK "Codeasy" (12) iz Vukovara, a treće ŠK "Vinkovci" (9) iz Vinkovaca. Od četvrtog do osmog mjesta plasirali su se Tompojevci 1(8), Slavonac (7) iz Bukovlja, Brestovac 2 (3), iz Brestovca, Amater (3) iz Strizivojne i Tompojevci 2 (1). Pobjednička ekipa igrala je u sastavu: FM Branimir Miljević, prvokategornici Hrvoje Grčić i Marijan Kanjković te drugokategornik Matej Bušić.

Pehare za osvojena prva tri mjesta i zahvalnice za sudjelovanje uručio je u mjesnom Domu kulture u ime pokrovitelja općinski načelnik M. Grubač. Turnir je uspješno organizirao ŠK Tompojevcis predsjednikom Antunom Lukićem. Sudački posao korektno je obavio glavni sudac Pejo Martić iz Brestovca, u suradnji s klupskim sucem Antunom Lukićem. Za sve sudionike turnira organizator je pripremio domjenak, a druženje šahista nastavljeno je uz prigodnu glazbu.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.