Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sadržajno ljeto u Požegi za promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sadržajno ljeto u Požegi za promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture Požega.eu | Sadržajno ljeto u Požegi za promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

https://youtu.be/gzWoRfLNgsg

Cilj Požeškog kulturnog ljeta je promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture, kao i identiteta svakog pojedinca, ali i grada u kojem se stvara i koji stvara.

Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto trajat će od 21. lipnja do 28. srpnja, a sadržajno bogat program predstavili su direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović i predsjednik Kulturnog centra mladih Matija Katić.Mirna Šimunović, direktorica Turističke zajednice grada Požege Cilj Požeškog kulturnog ljeta je promicanje i pomicanje granica umjetnosti i kulture, kao i identiteta svakog pojedinca, ali i grada u kojem se stvara i koji stvara. “Na tom tragu je i osmišljeno ovogodišnje Kulturno ljeto. Program je nastao u sinergiji više ustanova, udruga i pojedinaca koji svojim radom i idejama doprinose kulturnom životu naše Požege,” naglasila je direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Požeško kulturno ljeto otvara Festival kulena&vina te Ivanjski krijes koji će se održati sutra, 21. lipnja od 17,00 sati na Trgu Sv. Trojstva uz nastup požeških plesnih studija i radionica, Sajam antikviteta, degustaciju kulena za građanstvo, koncert Cecilije te dodjelu nagrada najuspješnijim kulenarima. Ivanjski krijes osvjetlit će požeško nebo u 21, 15, a nakon toga koncert će održati Mejaši.Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega U sklopu Požeškog kulturnog ljeta održat će se i Kazališne ljetne večeri koje organizira Gradsko kazalište Požega. “Gradsko kazalište Požega ove godine kreće u novu priču vezano uz kraj sezone. Želja nam je da ova nova manifestacija postane tradicija kazališta, kao i Požeškog kulturnog ljeta, a cilj nam je da iz godine u godinu programski raste te privlači sve veći broj ljubitelja kazališne umjetnosti.” najavila je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

“Kazališne ljetne večeri održat će se od 30. lipnja do 17. srpnja na dvije lokacije, u dvorani i na otvorenoj pozornici, a imamo program za odrasle, te za djecu i mlade u kojem djelu se kao pokrovitelj uključila Turistička zajednica Grada Požege. Program i sve objave vezane uz manifestaciju zainteresirani mogu pratiti na novom facebook profilu Kazališne ljetne večeri, ” rekla je ravnateljica Neferović.Matija Katić, predsjednik Kulturnog centra Požega Kulturni centra mladih od 1. do 3. srpnja organizira na Skate parku “Aurea Xtreme Požega” a događaj je najavio predsjednik Kulturnog centra mladih Matija Katić. ” To je jedinstven događaj za našu županiju pošto smo ove godine napravili prošireni program. Prošle smo godine napravili svojevrsno otvaranje Skate parka na koje smo pozvali nekoliko domaćih i gostujućih bendova uz skate natjecanje, a ove godine odlučili smo sve podići na veću razinu. Uz standardni program natjecanje, imat ćemo i Graffiti jam gdje će nam se pridružiti 13 grafitera iz Hrvatske, a bit će i bogat glazbeni program koji će se održati 1. i 2. srpnja.” rekao je Katić.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo