Sa subote na nedjelju pojačan nadzor

Autor: D.K.

Alkotestiranje, ilustracijaPOŽEGA – Kako doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske tijekom noći sa subote na nedjelju 26./27. travnja 2014. godine vozači mogu očekivati pojačan nadzor od strane policijskih službenika koji će biti usmjeren na one koji budu vozili i zatečeni da su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga.

Akcija se provodi u suradnji sa slavonskim Policijskim upravama koja ima za cilj smanjenje prometnih nesreća jer vožnja pod utjecajem alkohola i opojnih droga ima značajan udio.

Tijekom prva tri mjeseca ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske ukupno se dogodila 121 prometna nesreća. U 28 prometnih nesreća,  ili 23,1 % ukupnog broja, kod vozača je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Iako u tim nesrećama nije bilo smrtno stradalih osoba  dvije osobe su teško, a devet je lakše ozlijeđeno.

Preventivno-represivna akcija će se provoditi na više nadzornih punktova tako da će nesavjesni vozači veoma teško izbjeći nadzor od strane policijskih službenika.

Više iz kategorije