S prijateljima slavio okončanje radova u vinogradu /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Okupljanjem prijatelja požeški vinogradar Ivan Jurković obilježava završetka poslova u vinogradu. Tako su u klijeti u Jagodnjaku došli svi koji su pomagali raditi tijekom godine. Prilika je to da se uz jela s roštilja i pokoju čašu dobrog prošlogodišnjeg vina popriča o svemu.

Radovi i druženje u vinogradu su neizostavni kao i aktualne društvenopolitičke teme. Na kraju padne i pjesma. Ivanu na ova slavlja dolazi kćerka Rahela iz Zagreba što ga posebno čini sretnim.

Ivanov vinograd je na strmim obroncima brda Sokolovca iznad požeškog Jagodnjaka. Vjerojatno je to jedan od najstrmijih vinograda u Požeštini. Na terasama koje su od erozije na mjestima zaštićene pleterom od ljeskovog pruća najviše je čokota Graševine, te sivog pinota i još nekih sorti.

Ivan Jurković, požeški vinogradar i vinar

Zbog osunčanosti i posebne kakvoće zemljišta vino je vrhunske kvalitete. Sama obrada iziskuje dosta truda i napora kao rijetko u kojem drugom vinogradu. Ivan je ponosan na svoj vinograd a i prijatelje koji pomažu da ne odustane od napornog posla. Iz njega je izuzetan pogled na Sokolovu ulicu, Jagodnjak i središte Požege.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek