Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

S područja Požeško-slavonske županije još se traže 143 osobe nestale u ratnim devedesetim godinama

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | S područja Požeško-slavonske županije još se traže 143 osobe nestale u ratnim devedesetim godinama Požega.eu | S područja Požeško-slavonske županije još se traže 143 osobe nestale u ratnim devedesetim godinama

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema sadašnjim podacima na području Požeško-slavonske županije još se traga za 143 nestale osobe. Do sada je ekshumirana 251 osoba.

U organizaciji i koordinaciji Ministarstva hrvatskih branitelja krajem prošlog mjeseca počela su sustavna terenska istraživanja i potraga za osobama nestalim u Domovinskom ratu. U sklopu te potrage traga se na više lokacija na području Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Rezultati potrage već su vidljivi jer su ovog tjedna u Kukunjevcu kod Lipika pronađeni posmrtni ostaci dvojice muškaraca, a pretpostavlja se da je riječ o pripadnicima policije poginulima 1991. godine.

Stoga je Ministarstvo branitelja opetovano uputilo poziv svima koji raspolažu podacima o nestalima da ih dostave nadležnim institucijama.

Dodaju da takvu informaciju mogu podijeliti s policijom, Ministarstvom hrvatskih branitelja, bez straha i bojazni, nakon čega će se u sklopu nadležnosti provesti probna iskapanja.

Foto: IlustracijaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.