RWE Hrvatske preuzela opskrbljivača Pleternice plinom

PLETERNICA / ZAGREB – Tvrtka RWE Hrvatska, koja je u njemačkom vlasništvu, a bavi se distribucijom i opskrbom električnom energijom i plinom preuzela je u svoje vlasništvo tvrtku Montcogim-plinara iz Svete Nedjelje kraj Samobora. Ranije je RWE preuzela još neke tvrtke slične gospodarske djelatnosti.

Montcogim-plinara d.o.o. sada je opskrbljivala 11 tisuća kupaca djelujući na području šest gradova i općina u našoj zemlji kao što su Karlovac, Sisak, Jastrebarsko, Sv. Nedjelja i drugi. Među tim sredinama je i grad Pleternica tako da će distribuciju i opskrbu plinom na njenom području i dalje imati Montcogim- plinara, no sa novim vlasnikom.

U svakom slučaju prema nama dostupnim informacijama ova promjena u vlasništvu nad pleterničkim opskrbljivačem plinske energije ne bi trebala utjecati na predviđene aktivnosti u ovom kraju što uključuje i opskrbu potrošača prirodnim plinom.

Montcogim plinara je peti po veličini distributer i opskrbljivač plinom u Hrvatskoj. Radi u većem broju distributivnih područja – DP Karlovac, DP Jastrebarsko, DP Sveta Nedjelja, DP Stupnik, DP Sisak i DP Pleternica, a potrošače opskrbljuje u cijeloj zemlji. Montcogim  ima ukupno 374 kilometara vlasrite plinske mreže. U prosincu je objavljeno da Montcogim nije kreditno zadužen i da prema podacima u branši ima najveću dobit prema broju zaposlenih dok su gubici u plinskoj mreži, koji su glavni tehnički pokazatelj kvalitete mreže, među najnižima u Hrvatskoj. Neto dobit tvrtke je od 2014. u porastu, kao i novostvorena vrijednost i investicije. 2016. imali su 87,1 milijun kuna prihoda i 19,8 milijuna kuna dobiti. 

Montcogim-plinara je dobitnik certifikata bonitetne izvrsnosti, jednog od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja i koji je međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete poslovnog subjekta.

 

0 Comment