RWE Hrvatske preuzela opskrbljivača Pleternice plinom

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA / ZAGREB – Tvrtka RWE Hrvatska, koja je u njemačkom vlasništvu, a bavi se distribucijom i opskrbom električnom energijom i plinom preuzela je u svoje vlasništvo tvrtku Montcogim-plinara iz Svete Nedjelje kraj Samobora. Ranije je RWE preuzela još neke tvrtke slične gospodarske djelatnosti.

Montcogim-plinara d.o.o. sada je opskrbljivala 11 tisuća kupaca djelujući na području šest gradova i općina u našoj zemlji kao što su Karlovac, Sisak, Jastrebarsko, Sv. Nedjelja i drugi. Među tim sredinama je i grad Pleternica tako da će distribuciju i opskrbu plinom na njenom području i dalje imati Montcogim- plinara, no sa novim vlasnikom.

U svakom slučaju prema nama dostupnim informacijama ova promjena u vlasništvu nad pleterničkim opskrbljivačem plinske energije ne bi trebala utjecati na predviđene aktivnosti u ovom kraju što uključuje i opskrbu potrošača prirodnim plinom.

Montcogim plinara je peti po veličini distributer i opskrbljivač plinom u Hrvatskoj. Radi u većem broju distributivnih područja – DP Karlovac, DP Jastrebarsko, DP Sveta Nedjelja, DP Stupnik, DP Sisak i DP Pleternica, a potrošače opskrbljuje u cijeloj zemlji. Montcogim  ima ukupno 374 kilometara vlasrite plinske mreže. U prosincu je objavljeno da Montcogim nije kreditno zadužen i da prema podacima u branši ima najveću dobit prema broju zaposlenih dok su gubici u plinskoj mreži, koji su glavni tehnički pokazatelj kvalitete mreže, među najnižima u Hrvatskoj. Neto dobit tvrtke je od 2014. u porastu, kao i novostvorena vrijednost i investicije. 2016. imali su 87,1 milijun kuna prihoda i 19,8 milijuna kuna dobiti. 

Montcogim-plinara je dobitnik certifikata bonitetne izvrsnosti, jednog od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja i koji je međunarodno priznata oznaka ekonomske kvalitete poslovnog subjekta.

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88