Ruševci se uključili u projekt Osjeti Hrvatsku

Autor: Jelenko Topić

Osjeti Hrvatsku projekt je koji promovira hrvatske proizvođače i proizvode, prepoznavanje naše kvalitete i lokalne zajednice, ali i edukaciju mladih da razumiju i kupuju domaće. O sjajnom projektu  u emisiji Dobro jutro Hrvatska emitiranoj prethodnih dana na Hrvatskoj televiziji o tomu su govorile  poduzetnice suosnivačice Sanela Dropulić i dr. Mirjane Semenić Rutko, koje su članice projekta “Osjeti Hrvatsku”.

-Oslonimo se na vlastite potencijale i osjetimo okuse i mirise Hrvatske, koja ima mnogo toga za ponuditi – poručuju ove poduzetnice.

Pokazale su suvenir Slavonska kuća koji je zapravo kućica u tradicijskim stilu ovog podneblja izrađena od kartona, a u njoj se nalazi medenjak spravljen u zadruzi Medene ruke.

Projekt je povezan sa dijasporom, okupili su stručnjake, a ima dosta proizvođača koji se uključuju kako bi prodali svoje proizvode putem pripremljenog web shopa.

Zapaženo je da su se među ostalima uključili i grupa stanovnika sela Ruševo u čaglinskom kraju sa svojim izvornim proizvodioma, a oni zajedno sa tamošnjom Udrugom Put-istina i život aktivno rade na revitalizaciji sela. Na taj način oni promoviraju Ruševo i ruralna područja Požeštine.

Cijeli prilog emitiran na Hrvatskoj televiziji možete pogledati na donjoj poveznici:

https://www.facebook.com/djh.hrt/videos/618655615876562

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek