Ruglo na pašnjaku i šumskoj cesti zbog nemara neodgovornih ljudi /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

NOVI MIHALJEVCI – Unatoč tomu što je postavljen znak kojim se zabranjuje odlaganje različitih vrsta komunalnog otpada na pašnjaku i šumskoj cesti ispod ovog sela prema predjelu „Jutra“ ovih je dana pravo ruglo jer su neodgovorni pojedinci tu dovezli i izbacili velike količine građevinskog i drugog otpada. Na to nas je upozorio mještanin Novih Mihaljevaca Vinko Kovačević koji u blizini te lokacije posjeduje zemljište, odnosno pašnjak.

-Ovime je učinjena nepopravljiva šteta nezagađenoj prirodi tim prije što je u blizini divljeg odlagališta ranije sagrađen ribnjak – ističe Kovačević i dodaje da je otpad odbačen na makadamsku šumsku cestu, te na zemljište uz nju tako da je otežano čak i kretanje vozila prometnicom. Ovdje je i granica dva lovišta, a onečišćena je površina u dužini od 200 metara. Na toj lokaciji nekada je bilo nogometno igralište ugašenog mihaljevačkog kluba, a sedamdesetih i i osamdesetih godina mještani su tu rado dolazili jer je bila lijepa priroda.

Sada je priča sasvim drugačija. Kako smo saznali ovo onečišćenje okoliša Mihaljevčani su prijavili gradskom komunalnom redaru pa se očekuje da se poduzmu koraci i sanira ovaj kutak prirode nadomak sela.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek