Roditelji poginulih branitelja provodeći projekt „Da se ne zaboravi“ posjećuju bojišnice i grobove

Udruga roditelja poginulih branitelja Požeško-slavonske županije tijekom prošle godine obilježila je značajne datume i događanja iz rata, posjetili su bojišnice Vareš-Kakanj-Kiseljak u Bosni i Hercegovini,  kao i u Brodsko-posavskoj županiji, zatim su sudjelovali na Vojnom hodočašću u Mariju Bistricu, susretu roditelja u Splitu, a posjetili su Vukovar i Bučje.

To je istaknuto na godišnjoj skupštini kada je predsjednica Udruge Kata Ronko pozdravila goste među kojima su bili zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, zapovjednik Vojarne 123. brigade pukovnik Mato Tomašević, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić i drugi.

-Vaša udruga stalno ima dosta aktivnosti, dobro surađujete, a želim da tako  nastavite – istakao je pozdravljajući roditelje predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga ove županije Ante Pavličević.

Do kraja godine je predviđeno obilježavanje 25 godina rada Udruge roditelja, a kroz program „Da se ne zaboravi“ nastavit će posjete bojišnicama i grobovima stradalih branitelja. U pripremi je tribina „Domovinski rat“, te duhovna obnova roditelja, a nastavit će obilježavati značajna zbivanja.

-Imate iza sebe sadržajnu godinu i dobre planove rada, a grad i nadalje stoji iza vašeg djelovanja – kazao je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha pozdravljajući roditelje ispred čelništva grada.

Istaknuta je potreba bolje koordinacije sa udrugama na području Pakraca kako bi se roditelji uključivali u obilježavanje stradanja hrvatskih vojnika u tome kraju.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment