Roditelji poginulih branitelja položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika braniteljima i dr. Tuđmanu u Požegi /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Svake godine udruga roditelja poginulih branitelja Požeško-slavonske županije okuplja svoje članove u predblagdansko vrijeme. Njih dvadesetak su položili vijence i zapalili svijeće, te se pomolili za duše poginulih kod spomenika braniteljima Požeštine na Trgu 123. brigade i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Uz roditelje su u ovoj prigodi bili predstavnici Udruge udovica hrvatskih branitelja, Vojarne HV Požega, zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

-Naše aktivnosti u ovoj godini smo ostvarili kroz obilazak značajnih mjesta iz Domovinskog rata i organizaciju susreta roditelja – kazala je Kata Ronko, predsjednica Udruge roditelja. Uputila je čestitke i najbolje želje svima za Božić i Novu godinu.

-U ovo vrijeme želimo podijeliti sa vama sreću i tugu. Tužna su sjećanja na vaše sinove koji su nam donijeli državu, ali imamo ponos za sve što su učinili – istakao je na skupu dr. sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege. Obratio se i dožupan Troha.

-Odali smo poštovanje vašim sinovima i kćerima, to ne smijemo zaboraviti, kao ni generacije koje dolaze iza nas – kazao je Ferdinand Troha dodajući da vidjevši roditelje poginulih branitelja svi osjetimo koliko je cijena stvorenog bila visoka. Oba su uputili lijepe želje za blagdane, te najavili daljnju potporu radu Udruge.

Okupljanju su nazočili predstavnici udruga roditelja iz Nove Gradiške i Slavonskog broda s kojima Požežani surađuju dugi niz godina.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek