Roditelji poginulih branitelja nastavljaju čuvati od zaborava svoje sinove i ratna zbivanja

Autor: Jelenko Topić

Okupljeni roditelji poginulih branitelja grada Požege na Trgu 123. brigade kod spomenika braniteljima položili su vijence, te zapalili svijeće i lampione, a nakon toga su održali godišnju izvještajnu skupštinu.

-Naši sinovi i kćeri nisu bili sebični nego puni hrvatskog duha, stoga budimo na njih ponosni i držimo se zajedno – kazala je na skupštini predsjednica Udruge Kata Ronko. Kroz proteklu godinu unatoč pandemiji korona virusa i smanjenim aktivnostima nazočili su značajnim povijesnim događajima, obilazili grobove branitelja gdje su polagali vijence i zapalili svijeće, te su obilježavali ratne obljetnice.

Nastavak ovakvog rada i uspješne suradnje unatoč izazovima sadašnjeg vremena poželjela im je Maja Petrović, pročelnice Odjela za društvene djelatnosti grada Požege.

-Osjećamo tugu, ali Uskrs je blagdan nade. Imajmo ponosa zbog stvaranja hrvatske države koju svi zajedno možemo urediti onako kako su željela vaša djeca – kazala je pozdravljajući skupštinare požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Dodala je da je žrtva koju su branitelji dali najveća, te roditelji osjećaju gubitak, ali i ponos i radost kada vide da im rastu unuci.

Donijet je program rada za 2023. godinu koji obuhvaća nastavak ovakvih aktivnosti uključujući obilazak  bojišnica, posjete starim i bolesnim roditeljima, te duhovnu obnovu za što su potporu najavili Županija i Grad Požega.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88