Roditelji poginulih branitelja grada Solina posjetili prijatelje takve požeške udruge /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dvadesetak roditelja poginulih branitelja grada Solina boravilo je u trodnevnom posjetu Požegi kao gosti Udruge roditelja poginulih branitelja grada i županije.

Nakon dolaska autobusa sa gostima pozdravne riječi dobrodošlice uputila im je Kata Ronko, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja ovog kraja.

Zajednički su na Trgu 123. brigade u Požegi položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u domovinskom ratu s područja Požeštine.

Potom su gosti iz Solina razgledali fotografije, dokumente i druge eksponate u Spomen sobi Domovinskog rata u sklopu gradskom muzeja Požega gdje su se upoznali sa događajima iz novije povijesti požeškog kraja.

Na kraju prvog dana u katedrali Svete Terezije Avilske roditelji iz obje udruge nazočili su svetoj misi.

Odavde je organiziran izlet gostiju u herojski grad Vukovar gdje su posjetili spomen-groblje na Ovčari, te druge lokalitete u gradu na Dunavu vezane uz domovinski rat.

Na kraju boravka gosti iz Solina su na brdu Sokolovac iznad Požege razgledali domovinski križ, a posjetili su i liniju bojišnice na zapadnom dijelu Požeško-slavonske županije.

Tijekom boravka u ovom kraju roditelji udruga iz Solina i Požege razmijenili su iskustva u radu, te dogovarali daljnju suradnju.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: