RODIO SE SIN: Ocu Luki Japariću za prinovu Davida kolege lovci došli u čestitare sa darovima, ali i „tekućinom“ za sretnog tatu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Pravi razlog za slavlje imali su članovi obitelji Japarić iz ulice Luka puta na sjeveru grada jer je Luka i supruga mu Danijela(rođena Krip) dobili prvo dijete i to sina Davida. Okupila brojna rodbina i prijatelji ponajviše iz Lula puta koji su složni, a većinom su se doselili iz Sovskog Dola.

Veselju nije bilo kraj posebice za djedove i bake Tomicu i Nelicu Japarić, te Katu i Dinka Krip iz Mihaljevaca, a u čestitare su stigli Lukini ponajbolji prijatelji članovi Lovačkog društva „Sjeverna Babja gora“ u kojemu je ponosni tata Luka. Predvođeni predsjednikom Borisom Janićem njih desetak uglavnom rodbinski i prijateljski povezanih stigli su njegujući stare slavonske običaje sa sviračima, pod vodstvom Željka Ivanovića, donijevši brojne darove obitelji, među kojima je bilo i divlje prase(!), a doveli su sa sobom i svoga „biskupa“ koji je blagoslovio obitelj i goste.

Za sretnog oca Luku priredili su „tekući“ slijed kojega je morao naiskap popiti, a počelo je u tetrapak posudama u kojima je bilo navodno mlijeko, pa sok, nakon toga jeger i rakija! Bila su to naravno alkoholna pića, a sve je to uporni otac uspio uz dosta napora ispiti, ali pomagali su mu i kolege lovci, te ostali uzvanici koji su kasnije kušali i niz specijaliteta lovačke kuhinje čime su ih pogostili domaćini.

-Mi uvijek priredimo ovakvu čestitku kad naš lovac dobije prvo dijete, a rođenje sina kod lovaca je razlog više za slavlje i druženje jer bi on trebao biti očev nasljednik u lovačkim redovima- kazao je Janić, predstavivši se kao Mali Baja iz šokačkog kraja. Na taj način požeški lovci nastoje djecu svojih članova pridobiti u lovačke krugove kako bi se nastavila obiteljska tradicija.

Tu u dvorištu i pred kućom već je rasuto i perje što je također stari običaj ovih krajeva kada se rodi dite! A domaćini su na svemu zahvalni pokazavši široko slavonske srce i gostoljubivost pred više od stotinu sudionika fešte.

Sve je to zabilježeno i kamerom pa će se moći vidjeti i na internetu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: