Požega.eu

Rodio se sin: Nastavlja se Bošnjakova loza, fešta trajala do sitnih sati /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
D.K.

BUK – Odazivamo se na različite pozive i popratimo interesantna događanja. Tako smo učinili i ovaj put, odazvali smo se na poziv Bože Bošnjaka dugogodišnjeg vlasnika BIZ mljekare iz Buka koji je dobio unuka Lovru koji nastavlja lozu Bošnjakovih.

Njegov sin Željko, kao jedina muška glava u Božinoj obitelji prvo je dobio curicu, a sad dječaka. Iz tog razloga bila je nesvakidašnja fešta na koju su se odazvali brojni njihovim prijatelji i rodbina. Pjevalo se igralo i plesalo do sitnih sati. Kažu prijatelji ove nadasve gostoprimljive obitelji: “Rodio se nasljednik”.

Željko je doveo i glazbu, na stolu su se, kao i uvijek u obitelji Bošnjak, našla dobra jela, a ni kapljice za zaliti nije nedostajalo.

Kćeri su miljenice, a sinovi nastavljaju lozu, tako je to u našem narodu. No, da ne bude zabune, slavilo se kod Željka jednako i prije pet godina kada je na svijet došla djevojčica, tatina mezimica koja jedva čeka da brat dođe kući.

Tata Željko “propisno” je zalio rođenje sina, a ni djed Božo kao i baka Zorka nisu skidali osmijeh s lica. Sin ili kćer, njima je ipak svejedno i kažu nam: “Samo nek je dijete živo i zdravo!”.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.