Rođena Požežanka Dunja Lokmer Magaš mijenja smijenjenog ministra – možda bude prva ministrica iz Požege?

Autor: Jelenko Topić

Rođena Požežanka Dunja Magaš, rođena Lokmer, koja vuče porijeklo iz Vidovaca izgledna je za dužnost ministrice prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gdje bi naslijedila ministra Darka Horvata, koji je podnio ostavku. Rođena je u Požegi 25. svibnja 1964. godine.

Prema trenutno situaciji ona će do imenovanja novog ministra obavljati tu dužnost, a nije nepoznato da je Dunja Magaš ranije bila zamjenica brodsko-posavskog župana Danijela  Marušića.

Dunja Magaš je sadašnja državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva od 2016. godine. Po struci je diplomirani inženjer građevine, a Građevinski fakultet u Zagrebu završila je 1988. godine.

Pet godina je počevši od 2008. bila pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Brodsko-posavske županije, a prije toga od 2002. godine voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji. Od 1997. do 2002. godine bila je pročelnica Ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije, a prije toga od 1994. godine pomoćnica pročelnika i građevinsko-urbanistički inspektor.
Prema podacima u imovinskoj kartici, ima plaću od nešto iznad 16 tisuća kuna, vlasnica je dva stana u Slavonskom Brodu i suvlasnica stana u rodnom gradu. Izvanbračni partner suvlasnik je kuće i oranice u Sibinju, a na računu ima 150 tisuća kuna ušteđevine.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek