Rođen pod Požeškom gorom pa od mladosti voli prirodu

Autor: Jelenko Topić

 

DSC_8640dVETOVO/ POŽEGA – Među četiri člana Lovačkog društva „Vranovac“ iz Vetova sa 50-godišnjim lovačkim stažom je i Požežanin Luka Kovačević(73), umirovljeni učitelj razredne nastave, inače rođen u Požeškoj Koprivnici. Hrvatski lovački savez za taj dugogodišnji staž mu je dodijelio posebno odličje tj.  zlatnu plaketu.

-Radio sam kao učitelj u Poreču kraj Kutjeva pa sam stažirao u najbližem društvu „Strijela“ iz Bekteža da bi tamo položio lovački ispit daleke 1965. godine i ostao tamo šest godina- kaže Kovačević ne krijući zadovoljstvo primljenim odličjem,te dodaje da je prešao raditi u vetovačku školu da bi se onda uključio u „Vranovac“ u kojemu je bio 16 godina predsjednik tj. puna četiri mandata, zatim tajnik i blagajnik u više navrata, predsjednik Disciplinske komisije, komisije za bonifikaciju lovišta itd, dakle sve je bio osim lovnika. Kroz dugi niz godina u više je mandata bio član Izvršnog odbora Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i drugih tijela.

-Rođen sam i odrastao uz šumu u podnožju Požeške gore, odmalena sam zavolio prirodu i boravak u njoj, pa se dugi niz godina bavim i pčelarstvom tako da sam jedan od osnivača Pčelarskog društva „Zlatna dolina“ u Požegi – nastavlja lovac Luka koji je dugo bio aktivan i kao strijelac glinenih golubova. On je krajem sedamdesetih godina u Vetovo donio prvi stroj za izbacivanje letećih meta, a kroz destljeća obavljao je u tom selu niz dužnosti u svim društvima.

-Ostao sam dugo u lovu jer volim boravak u prirodi, te susrete i druženje s ljudima- nastavlja Kovačević i dodaje da je imao dosta dobrih ulova uključujući i trofejne, a  najdraži mu je odstrijel jednog ogromnog vepra teškog oko 200 kilograma kojega su lovci dugo pratili u Papuku iznad Vetova.

-Prije mnogo godina smo išli noću u lov tako da je bilo dosta zanimljivosti, čuvali smo usjeve od divljači dežurajući na poljima itd.- zaključio je Luka Kovačević najavljujući da će i dalje biti vjeran svome „Vranovcu“ od kojega je dobio niz priznanja, a nisu izostale ni druge nagrade za predan dugogodišnji rad.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: