Robert Bužonja ulovio soma od 28,5 kg: To mi je “ulov života” /FOTO/

Autor: V.P.

EMINOVCI – Soma, kapitalca, teškog 28,5 kilograma upecao je na ribnjaku u Eminovcima ribić Robert Bužonja iz Eminovaca s kojim se, kako doznajemo, borio više od 2,5 sata dok ga nije izvadio iz vode. Želja je svakom ribiću da ulovi kapitalca bilo koje vrste što ne polazi baš svima za rukom. Robert Bužonja je imao sreći, a sigurno i spretnosti jer mu je pecanje hobi od malih nogu.

-Pecanjem se bavim od malih nogu, a većinu slobodnog vremena provodim ovdje na eminovačkom ribnjaku. U današnji ribolov krenuo sam na šarana pecajući “na hranilicu” i kukuruz, a evo uspio sam uloviti ovako velikog soma. Do obale sam ga privukao sam, a prijatelji su mi uz pomoć meredova pomogli da ga izvadimo iz vode. Ovaj som mi je “ulov života”, mada na našem ribnjaku nisu rijetki niti veliki šarani od petnaest ili dvadeset kilograma – rekao je Robert Bužonja dodajući da se radi o ulovu za pamćenje.

Prema riječima predsjednika Športsko ribolovnog društva “Šaran” Požega Milana Beslića ovo je najveći som uhvaćen u vodama eminovačkog ribnjaka.

-U ribnjaku osim soma od grabljivica ima štuke i smuđa, a od plemenite ribe šarana i amura. Ovo nije do sada najveća riba ulovljena na ribnjaku, ali je trofej vrijedan pažnje – rekao je Milan Beslić dodajući da je do sada najveći ulov koji je zabilježen na ribnjaku bio tolstolobik od četrdesetak kilograma koji je uhvaćen prije šest godina.

/Foto: M.B./

Više iz kategorije