Rješenje za još jednu propalu veličku investiciju: Tvrtka iz Color grupacije ,„Vinota“ kupila hotel uz bazene /FOTO/

Autor: D.K.

VELIKA – Kada je na Valentinovo 2004. godine tadašnji predsjednik države Stjepan Mesić boravio u Velikoj, uz veliku je pompu otvorio radove na izgradnji 150 milijuna kuna vrijednog hotela, 50-ak metara udaljenog od bazena. Najavio je tada, rame uz rame s Vladom Zecom, predsjednikom Uprave Kamen ingrada koji je bio investitor gradnje, doček 2006. godine u novom velebnom veličkom zdanju.

Puno je dočeka od tada prošlo, a 13 godina kasnije od hotela su ostale samo zahrđale betonske armature i beton urasli u šikaru.

No, Veličanima je, čini se, krenulo. Bazene u čiju se izgradnju godinama zaklinjao Rudolf Radiković (vlasnik tvrtke „Zlatne terme“) kupila je požeška tvrtka „Vinota“, kćerka „Color grupe“ za 1,64 milijuna kuna. Nedavno je na zadovoljstvo žitelja tog podpapučkog kraja  stadion NK Kamen ingrada došao u vlasništvo Općine, a danas je konačno riješeno i pitanje hotela.

Na 15. dražbi i njega je kupila „Vinota“. Riječ je o hotelskom kompleksu u izgradnji i sportskom terenu ukupne površine od oko 11 tisuća četvornih metara. Vrijednost nekretnine procijenjena je prilikom prve licitacije na 10,3 milijuna kuna.

Kako doznajemo, interes za kupnju su pokazala dva ponuditelja i to jedan iz Zagreba i „Vinota“ čija je ponuda ocijenjena boljom s ponuđenim iznosom od 385 tisuća kuna.

Čini se da obitelj Šutalo ima velike planove u turizmu na veličkom području, što svesrdno podržava velički načelnik Vlado Boban koji ima razloga biti zadovoljan jer je u današnjem vremenu jako teško pronaći investitore u bilo kojoj grani, bilo da se radi o gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi i sl.

Sadašnji izgled i prizori hotela koji je davno trebao ugledati svjetlo dana jako su ružni, a za nadati se da će se ta slika veoma brzo promijeniti jer Color grupacija, kojoj je na čelu Goran Šutalo, svakom projektu i investiciji pristupa odgovorno čemu u prilog idu sva dosadašnja njegova ulaganja u tvrtkama koje je osnovao i uspješno djeluju. 

Komentar smo zatražili i od načelnika općine Velika Vlade Bobana koji nam je rekao da je upoznat sa svim time. Načelnik Boban nije skrivao veliko zadovoljstvo jer je još jedan dugotrajni problem riješen, posebice vezan za turizam, a koji je veoma bitan za općinu Velika. 

Preostaje vidjeti hoće li pokazati interes i za obližnju skijašku stazu na Nevoljašu čime bi u potpunosti zaokružili cjelogodišnju turističku ponudu Velike.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: