Rinina (4) borba s bolešću dirnula mnoge: Tijekom veljače novac za pomoć obitelji prikupljaju i nogometaši; uključite se i vi

Autor: D.K.

POŽEGA/ZAGREB – Zadnji dan 2016. godine za obitelj Beble iz Požege najteži je u životima ove mlade četveročlane obitelji. Toga se dana njihova kćerkica Rina požalila na bolove u desnoj nozi i  tada kreće njihova borba s bolešću za koju zasigurno nikad prije nisu ni čuli.

Naime, četverogodišnjoj djevojčici Rini je dijagnosticiran Ewingov sarkom, zloćudni tumor čije se tumorske stanice mogu naći u kostima ili mekom tkivu i obično se javlja u dječjoj ili ranoj adolescentnoj dobi te najčešće između 10. i 20. godine života. Nakon prvotnog šoka uslijedila je borba.

– Jaki smo. Moramo zbog Rine, ali to je jako dug put do ozdravljenja. Rina je borac i uz Božju pomoć 100 posto sam siguran da će naš anđeo ozdraviti – rekao nam je kratko otac Robert.

Supruga Ivana je s Rinom na zagrebačkom Institutu za tumore, a Robert, koji radi kao zaštitar, kod kuće skrbi o sedmogodišnjem sinu.

Do sada je Robert vrlo često pomagao drugima, inicirao je akcije prikupljanja pomoći za obitelj prijatelja ribiča koja se također nosila s teškom bolešću jednogodišnjeg sina kada je okupio prijatelje ribiče kako bi pomogli „prijatelju po štapu“.

I ovaj su puta ribiči pokazali svoje veliko srce. I to ne samo požeški nego i iz drugih dijelova Hrvatske. Veliku akciju prikupljanja pomoći za troškove smještaja obitelji u Zagrebu tijekom Rininog liječenja, organizirali su članovi ŠRD „Ulovi i pusti“ i čiji je Robert predsjednik. Na druženju na trenkovačkom ribnjaku okupilo ih se oko 80 iz različitih ribolovnih udruga iz Novske, Slavonskog Broda, Zagreba, Kutine i lokalnih društava, a prikupljeno je 9.500 kuna.

Pomažu i drugi građani, škole, tvrtke, udruge i molitvene zajednice.

Otišlo se još dalje pa su svoje veliko srce pokazali i nogometaši. Nogometni klubovi Papuk iz Velike, Dinamo iz Vidovaca, NK Kaptol i Mladost Pavlovci  tijekom veljače će u svojim klubovima prikupljati novac za obitelj Beble.

– Tijekom veljače skupljat ćemo humanitarne priloge naših roditelja, djece, trenera, članova kluba, članova uprave, simpatizera i mnogih drugih. Na kraju mjeseca sakupljeni iznos donirat ćemo na račun djevojčice Rine kako bi bar malo pomogli njoj i njenim roditeljima u borbi protiv bolesti. Kao i do sada pokažite veliko srce koje je i sinonim našeg kluba i borbe i donirajte od srca kako bi pokazali i našoj djeci kako se u životu treba suosjećati s ljudima. Donacije možete dati treneru na treningu, utakmici, turniru tijekom veljače – poručuju iz NK Dinamo Vidovci.

Na isti će način novac prikupljati i drugi klubovi.

Malena Rina prolazi svoj težak životni put. Iza nje je prvi ciklus kemoterapija, bori se s bolovima i temperaturom, no njezin osmjeh utjeha je i ohrabrenje roditeljima da će zajedno pobijediti u ovoj najtežoj bitci.

Velika potpora obitelji su i molitvene zajednice koje svoje molitve upućuju za ozdravljenje krhke plavokose djevojčice čiji je život tek počeo i pred kojom su, čvrsto vjerujemo, još mnogi sretni trenuci u krugu mame, tate i brata.

Ako i vi želite pomoći, možete to učiniti uplatom na Žiro račun u Zagrebačkoj banci: Rina Beble HR1323600003117156925

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: