Požega.eu

Rijedak odstrel - srnjak sa Psunja imao je tri roga

PRIJE 1 GODINU
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Rijedak odstrel - srnjak sa Psunja imao je tri roga Požega.eu | Rijedak odstrel - srnjak sa Psunja imao je tri roga

PRIJE 1 GODINU
D.K.

Državno lovište Istočni Psunj u Požeškoj kotlini bilježi proteklog kolovoza rijedak i zanimljiv odstrel. Lovac sa stažom nešto duljim od desetljeća Dinko Vinković(37), član Lovačkog društva Psunj iz Orljavca u tom je lovištu odstrijelio je srnjaka i to  sa tri roga!

-Znao sam za tog srnjaka i pratio ga duže vrijeme jer sam ga zapamtio po velikom truplu. Bilo je jutro, slobodno sam se kretao, te ga uočio na čistini i sa udaljenosti od oko 120 metara ispalio hitac – kaže nam ponosni Dinko dodajući da je pod vatrom srnjak pao, a došavši do njega dočekalo ga je veliko iznenađenje sa dosada neviđenim rogovljem te divljači.

Vinković je kroz svoj lovački staž ostvario do sada zlato za kljove vepra i srebro za  rogove srnjaka, a prema prvim procjenama ovaj srnjak bi mogao biti u kategoriji srebra.

Domaćim stručnjacima poznati su ovakvi slučajevi srnjaka sa tri izrasla roga, te tvrde da je to izuzetno rijetka pojava.

-Sigurno je došlo do nekog poremećaja u organizmu ili vanjskog oštećenja jer u takvim slučajevima dolazi do razdvajanja rožišta – kazao nam je dipl. ing. šumarstva Denis Milošević, koji je provoditelj Lovno-gospodarske osnove za lovište Istočni Psunj. Dodaje da je možda riječ o biološkom poremećaju ili posljedicama ozljede srnjaka, te mogućeg obračuna ili borbe sa drugim srnjakom pa tada reakcija organizma bude rast još jednog roga.Snimio: Duško MIRKOVIĆ                                   

                                                         Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.