Rijedak odstrel – srnjak sa Psunja imao je tri roga

Autor: D.K.

Državno lovište Istočni Psunj u Požeškoj kotlini bilježi proteklog kolovoza rijedak i zanimljiv odstrel. Lovac sa stažom nešto duljim od desetljeća Dinko Vinković(37), član Lovačkog društva Psunj iz Orljavca u tom je lovištu odstrijelio je srnjaka i to  sa tri roga!

-Znao sam za tog srnjaka i pratio ga duže vrijeme jer sam ga zapamtio po velikom truplu. Bilo je jutro, slobodno sam se kretao, te ga uočio na čistini i sa udaljenosti od oko 120 metara ispalio hitac – kaže nam ponosni Dinko dodajući da je pod vatrom srnjak pao, a došavši do njega dočekalo ga je veliko iznenađenje sa dosada neviđenim rogovljem te divljači.

Vinković je kroz svoj lovački staž ostvario do sada zlato za kljove vepra i srebro za  rogove srnjaka, a prema prvim procjenama ovaj srnjak bi mogao biti u kategoriji srebra.

Domaćim stručnjacima poznati su ovakvi slučajevi srnjaka sa tri izrasla roga, te tvrde da je to izuzetno rijetka pojava.

-Sigurno je došlo do nekog poremećaja u organizmu ili vanjskog oštećenja jer u takvim slučajevima dolazi do razdvajanja rožišta – kazao nam je dipl. ing. šumarstva Denis Milošević, koji je provoditelj Lovno-gospodarske osnove za lovište Istočni Psunj. Dodaje da je možda riječ o biološkom poremećaju ili posljedicama ozljede srnjaka, te mogućeg obračuna ili borbe sa drugim srnjakom pa tada reakcija organizma bude rast još jednog roga.

Snimio: Duško MIRKOVIĆ                                   

                                                         

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88