Ribnjak Jezero Kuzmica dobio lokacijsku dozvolu- slijedi postavljanje cjevovoda za vodu od Vetovke

Autor: Jelenko Topić

Sve je bliži početak izgradnje budućeg ribnjaka Jezero Kuzmica pokraj toga mjesta kojemu je nositelj Grad Pleternica.

Na njihov zahtjev Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije, odnosno njegov Odsjek za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša izdao je lokacijsku dozvolu. Izgradnja športsko-rekreacijske građevine (ribnjak) Jezero Kuzmica se planira na postojećoj čestici površine oko 3,5 hektara koja je sada zapušteno zemljište, a uz ribnjak veličine 2,2 hektara će se graditi dovodni i ispusni cjevovodi o čemu se dogovara sa vlasnicima zemljišta kojima će oni prolaziti.

-Imajući u vidu da će navedeni cjevovodi biti oko dva metra ispod razine zemlje nadamo se da će mještani tog dijela Kuzmice imati razumijevanja jer im oni neće biti prepreka za daljnje korištenje njihovih površina tim prije što će cjevovodi biti ukopani uz rubne dijelove parcela – kazao nam je predsjednik Športsko-ribolovne udruge Mamac u Kuzmici Miro Rašić dodajući da će se za napajanje vodom koristiti obližnja rječica Vetovka. Pored toga uredit će se zapušteno zemljište i ukloniti šipražje u blizini njihovih kuća i zemljišta.

Predmetna lokacija se nalazi sjeverno od naselja uz lijevu obalu rijeke Orljave, zapadno od ceste Kuzmica – Jakšić. Ribnjakom će gospodariti udruga Mamac.

Nositelj izgradnjei e Grad Pleternica koji će kako saznajemo za taj zahvat aplicirati sredstva potpore uključujući i ona iz Europske unije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88