Ribičić smatra da su i građani odgovorni za čistoću vode na bazenima; Puač: Neću pristati da krivnju svaljujete na građane, dajte ostavku!

Autor: D.K.

blankPOŽEGA – Požegom se ovih dana pronijela priča da na gradskim bazenima ne radi “robot” za čišćenje vode te da se na dnu nataložio krš. Neki su se građani zbog toga obratili SDP-ovim gradskim vijećnicima kako bi doznali jesu li to doista tako. Upit Gradu Požegi koji je potom proslijeđen u Javnu ustanovu za upravljanje sportskim objektima poslala je gradska vijećnica Tamara Puač, a ogorčena odgovorom ravnatelja te ustanove, Gorana Ribičića, u redakciju je uputila otvoreno pismo ravnatelju Ribičiću  koje u cijelosti prenosimo:

Poštovani gospodine Ribičić!

Zaista ne znam zašto se građani obraćaju nama vijećnicima, a ne Ustanovi, možda zato jer smo im manje više uvijek i stalno na raspolaganju. I znaju kako će nas naći, i znaju da nećemo reći, nemoćni smo, već da ćemo tražiti odgovore ali i rješenja.

Moram Vam reći, ako ste mislili i njima, građanima, odgovarati kao što ste odgovorili meni onda bolje da Vas ni ne pitaju… čini mi se da Vam to najbolje odgovara.

I nekoliko natuknica o poslovnom komuniciranju…. Vaš odgovor nema nigdje čak ni službenog pečata, ponajmanje da je odgovor poslan preporučeno što nalažu najosnovnija pravila komunikacije, nevjerojatno.

Još nešto, građani bi se možda i obratili ustanovi, samo kad bi, a govorimo o 21. stoljeću, postojala stranica te ustanove na kojoj bi tada mogli naći i kontakt i sve ostale podatke potrebne današnjem čovjeku.

Isto tako Vaš nekulturan, nepristojan odgovor u svakom slučaju zaslužuje najmanje Vašu ostavku….

Jer gospodine Ribičiću, kad  takvog nekog kao što ste Vi instaliraju u jednu takvu ustanovu pa naravno da ne možete organizirati red u prostorima u kojima upravljate. I to je sramota.

Ali ja neću pristati na to, neću pristati da krivnju svaljujete na građane i njihovu kulturu ponašanja na bazenu.

Generalizirati građane kao nekulturne i kao glavni uzrok lošeg stanja higijene pravi je šamar bahatog uposlenika javne ustanove  i to svim onim građanima koji izdvajaju  teškom mukom zarađen novac kako bi sebi i svojoj djeci priuštili boravak na požeškim bazenima.

Jer i sami znamo, da boravak na bazenu nije samo kupiti ulaznicu.

Stoga gospodine Ribičić, još jedanput molim ostavku od jučer i ponavljam ne danas, ne sutra …..jer to upravo očekuju građani Požege koji nemaju kako Vi kažete kulture, ali plaćaju Vas i niz takvih uhljeba kao što će morati i narednih 30 godina otplaćivati kredite za projekte koji nisu izdržali ni sezonu bez sanacije. A svoju nesposobnost ne prebacujte na građane.

Srdačan pozdrav,

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege

Tamara Puač

U prilogu dostavljam i odgovor ravnatelja Dr.sc. Gorana Ribičića Javne ustanove Sportski objekti Požega koji je uslijedio temeljem moga upita prema Zakonu o pravu na pristup informacijama.

 

blank

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića