„RIBARSKE VEČERI“ U DAVORU: Za tisuće posjetitelja uz Šimu Jovanovca, tamburaše i Miu Dimšić pripremili 4,5 tone ribe!

Autor: Jelenko Topić

DAVOR / POŽEGA – Više tisuća posjetitelja među kojima će biti i stotine iz požeškog kraja poći će u petak i subotu 4. i 5. kolovoza u Davor gdje se održava 16. gastronomska priredba „Ribarske večeri“, a organizator je KUD „Matija Antun Relković“ iz toga mjesta na Savi.

-Za ta dva dana pripremili smo 4,5 tona slatkovodne ribe, a ponudit ćemo šarana u rašljama, prženog šarana, riblji paprikaš i druge specijalitete – kazao nam je Zvonko Dević, predsjednik KUD-a „Matija Antun Relković“.

Ovdašnji tamburaši „Satir“ redovito su na ovoj priredbi, kao i njihovi nasljednici iz tamošnjih mlađih sastava „Lađara“ i „Lengera“, dok će u petak gost večeri biti popularni Šima Jovanovac, a u subotu mlada solistica Mia Dimšić iz Osijeka sa svojim pratećim sastavom.

Očito je da će ovog vikenda u Davoru biti veselo, zanimljivo i ugodno jer će se imati što čuti, vidjeti i kušati, a Ivan Kereković iz Živika najavio je dolazak rijekom Savom dovozeći goste na svojoj poznatoj lađi „Graničarka“ na kojoj će također uz obilje domaćih specijaliteta i hladnih napitaka biti tamburaši!

Više iz kategorije