Rezultati i provođenje akcije do 1.ožujka

POŽEGA – Na području Policijske uprave požeško-slavonske 24/25. veljače 2018., provodila  se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Izvršen je nadzor 112 vozača, te je utvrđeno ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 12 prekršaja odnosi na prekršaje alkoholiziranosti na koje je akcija bila usmjerena. Najveća zabilježena koncentracija alkohola (1,44 promila) izmjerena je 24-godišnjem vozaču koji je upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka.

Iz PU požeško-slavonske najavljuju novu akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila i autobusa. Naime, na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 26. veljače do 4. ožujka 2018., godine, na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor teretnih automobila i autobusa, a policijski službenici će 1. ožujka pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa na području PU požeško-slavonske.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama Požeško-slavonske županije stoga iz policije upozoravaju vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Foto: Arhiva, pozega.eu

0 Comment