Rezultati pojačanih mjera u prometu ovog vikenda – zatečeni višestruki počinitelji prometnih prekršaja

Autor: PU požeško-slavonska

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 38 prekršaja, od čega ističemo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak, a koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku ni prometnu dozvolu. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.600,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U prometu zatečeni višestruki počinitelji prometnih prekršaja

U subotu 24. rujna 2022. oko 23.45 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot