REZIDBA VINOGRADA U PUNOM JEKU: Koristi se svaki pogodan dan /FOTO/

Autor: D.M.

Prije petnaestak dana poznati kutjevački vinogradari Martina i Damir Hora za Vincelovo su simboličnim rezanjem loze najavlili novu vinogradarsku godinu i početak radova u vinogradu.

Pred njima je rezidba na oko dva hektara vlastitih vinograda pa tako koriste svaki pogodan dan za obavljanje ovog velikog posla. U njihovim vinogradima je najzastupljenija graševina kao i u većini kutjevačkog vinogorja te nešto pinota bijelog a tu je i nekoliko crnih sorti među kojima je najviše merlota.

Horini imaju nekoliko vinograda razmještenih na južnim osunčanim padinama Krndije, Venja, Mačevog brda i Zajčevca, pozicijama sa kojih se proizvode vrhunska vina. Njihova vina se piju u Dalmaciji u ugostiteljskim objektinama na potezu između Šibenika i Zadra. Zagreb je tradicionalno dobro tržište, a manji dio se proda i lokalno u Kutjevu.

Kćerka Ivana je završila na požeškom Veleučilištu za voćara, vinogradara i vinara i želi preuzeti obiteljski posao pa obitelj Hora razmišlja o proširnju vinogradarskih površina. Podrum je u Kutjevu i za sada nisu potrebna veća ulaganja u povećanu buduću proizvodnju.
Nakon rezidbe usljedit će i drugi poslovi u vinogradu i tako sve gotovo svakog dana do berbe u rujnu.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek