“Rendžeri Republike Hrvatske” na jednom mjestu, u Velikoj

Autor: Požega Portal

VELIKA – Park prirode Papuk domaćin je dvodnevnog seminara koji je okupio čuvare prirode iz svih nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj. 14. po redu seminar koji se održava u suradnji s Ministarstvom zaštite prirode i okoliša doprinos je 15- obljetnici rada Parka prirode Papuk koji je sve više prepoznatljiv kako u Hrvatskoj tako u susjednim i zapadnoeuropskim zemljama. Sve je veći interes posjetitelja raznih skupina koji se žele uvjeriti u prirodne ljepote i znamenitosti na tom području.

Tako su jučer su Nastavno obrazovnom centru HEP-a u Velikoj održani seminari na više različitih tema na kojima se uz predavače raspravljalo prvenstveno o značajkama parkova prirode, kriminalističkoj metodologiji u funkciji zaštite prirode, o Projektu “Jačanje kapaciteta službi u zaštiti prirode” i ulozi čuvara prirode u sustavu posjećivanja zaštićenih područja. Pridodane su i značajke o zaštićenom području u susjednim zemljama, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini i službi nadzora u tim zemljama.

Na seminaru su u nastavku seminara redstavljanje nove uniforme, značke i iskaznice rendžera, čuvara parkova prirode, a temeljitije se razgovaralo i o protupožarnoj zaštiti u Park šumi Marjan – uloga čuvara prirode, o trećem trening seminaru europskih rendžera, sredozemnoj medvjedici na području Istre i posljedicama ledoloma u šumama NP Risnjak. I u neformalnim razgovorima bile su razne teme poput jačanja kapaciteta službi u zaštiti prirode i uloge čuvara u sustavu posjećivanja zaštićenih područja.

Danas je predviđen terenski obilazak Parka prirode Papuk i snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana “Rendžeri Republike Hrvatske”.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: