Rekonstrukcija i uređenje Krešimirove i pješačke zone

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako je to bilo i najavljeno, u proračunu predviđeno, krenula je prva faza radovi na uređenju pješačke zone bez obzira na protivljenje pojedinaca koji to nisu ili ne žele prihvatiti. Vrijednost radova je 1,4 milijuna kuna.

– Moramo se prisjetiti da sam prošle godine planirao ovu investiciju u gradskom proračunu, javili smo se na Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dobili potporu od 800 tisuća kuna, a ostatak ćemo financirati iz našeg proračuna. Ovo je prva faza projekta, a u nastavku projekta uredit će se ulica Dragutina Lermana i Florijanova ulica. Ovi radovi su bili nužni jer je pješačka zona dotrajala, sama podloga, a potrebno je i cjelovito uređenje i povezivanje s novo uređenim Trgom sv. Terezije. Riješit će se sustav oborinskih voda, a komunalna tvrtka Tekija će riješiti radove oko vodoopskrbe i odvodnje. Radovi prve faze trajat će oko 2 mjeseca, a nastavlja se u drugoj fazi do Trga sv. Trojstva, i u trećoj fazi Mesnička ulica – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović te zamolio građane, obrtnike i tvrtke koje imaju poslovne prostore u tom dijelu grada na toleranciju i razumijevanje, jer će nakon završetka radova ovaj dio biti bolji i funkcionalniji.

Neferović je naglasio kako je još 2016. godine istican projekt uređenja pješačke zone, sada su dobivena sredstva iz ministarstva.

-Ta priča nije unazad mjesec dana i nema nikakve veze s izborima i što ja nisam kandidat za gradonačelnika. Došao sam na mjesto gradonačelnika i nisam našao niti jedan projekt, a sada novom gradonačelniku ostavljam cijelu hrpu dokumentacije za nove projekte. U gradu Požegi ovo se ne radi zbog izbora nego zato što je gradu Požegi potrebno, a odluka o radovima donesena je na sjednici Gradskog vijeća u 2016. godini. Pješačka zona ima čak osam vrsta kocaka i na mjestima je u vrlo lošem stanju i to nije lijepa slika grada – dodao je Neferović.

Ne izvode se radovi samo u centru grada pa je tako Ulica kralja Krešimira u požeškom naselju Sajmište dobila novi sloj asfalta. Radove u dužini od 508 metra izvela je tvrtka Niskogradnja Jurčak, a njihova je vrijednost 623.886 kuna.

– Ovdje smo imali jedan problem jer dio radova koje smo planirali je obuhvaćen Aglomeracijom, a riječ je o potezu od križanju Zrinske ulice i Ulice kralja Krešimira do Ulice kneza Trpimira. U tom će dijelu doći do promjene kanalizacijske mreže i ti će se radovi financirati kroz Aglomeraciju. Ova ulica je bila u lošem stanju, a s uređenjem nasipa Veličanke koje je također u planu, podići ćemo kvalitetu života i sadržaja za naše stanovnike u ovom dijelu grada – poručio je gradonačelnik Neferović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot