Rekonstrukcija i uređenje Krešimirove i pješačke zone

Autor: DK

POŽEGA – Kako je to bilo i najavljeno, u proračunu predviđeno, krenula je prva faza radovi na uređenju pješačke zone bez obzira na protivljenje pojedinaca koji to nisu ili ne žele prihvatiti. Vrijednost radova je 1,4 milijuna kuna.

– Moramo se prisjetiti da sam prošle godine planirao ovu investiciju u gradskom proračunu, javili smo se na Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dobili potporu od 800 tisuća kuna, a ostatak ćemo financirati iz našeg proračuna. Ovo je prva faza projekta, a u nastavku projekta uredit će se ulica Dragutina Lermana i Florijanova ulica. Ovi radovi su bili nužni jer je pješačka zona dotrajala, sama podloga, a potrebno je i cjelovito uređenje i povezivanje s novo uređenim Trgom sv. Terezije. Riješit će se sustav oborinskih voda, a komunalna tvrtka Tekija će riješiti radove oko vodoopskrbe i odvodnje. Radovi prve faze trajat će oko 2 mjeseca, a nastavlja se u drugoj fazi do Trga sv. Trojstva, i u trećoj fazi Mesnička ulica – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović te zamolio građane, obrtnike i tvrtke koje imaju poslovne prostore u tom dijelu grada na toleranciju i razumijevanje, jer će nakon završetka radova ovaj dio biti bolji i funkcionalniji.

Neferović je naglasio kako je još 2016. godine istican projekt uređenja pješačke zone, sada su dobivena sredstva iz ministarstva.

-Ta priča nije unazad mjesec dana i nema nikakve veze s izborima i što ja nisam kandidat za gradonačelnika. Došao sam na mjesto gradonačelnika i nisam našao niti jedan projekt, a sada novom gradonačelniku ostavljam cijelu hrpu dokumentacije za nove projekte. U gradu Požegi ovo se ne radi zbog izbora nego zato što je gradu Požegi potrebno, a odluka o radovima donesena je na sjednici Gradskog vijeća u 2016. godini. Pješačka zona ima čak osam vrsta kocaka i na mjestima je u vrlo lošem stanju i to nije lijepa slika grada – dodao je Neferović.

Ne izvode se radovi samo u centru grada pa je tako Ulica kralja Krešimira u požeškom naselju Sajmište dobila novi sloj asfalta. Radove u dužini od 508 metra izvela je tvrtka Niskogradnja Jurčak, a njihova je vrijednost 623.886 kuna.

– Ovdje smo imali jedan problem jer dio radova koje smo planirali je obuhvaćen Aglomeracijom, a riječ je o potezu od križanju Zrinske ulice i Ulice kralja Krešimira do Ulice kneza Trpimira. U tom će dijelu doći do promjene kanalizacijske mreže i ti će se radovi financirati kroz Aglomeraciju. Ova ulica je bila u lošem stanju, a s uređenjem nasipa Veličanke koje je također u planu, podići ćemo kvalitetu života i sadržaja za naše stanovnike u ovom dijelu grada – poručio je gradonačelnik Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: