Reciklažno u Požegi opet radi, u Velikoj i Jakšiću još uvijek su zatvorena: “Djelatnici s pozitivnim COVID-19 testom kontakte ostvarili u privatnim okruženjima”

Autor: D.K.

Nakon što nam je čitatelj jučer javio da je naišao na zaključana vrata reciklažnog dvorišta u Požegi te nakon što smo informaciju o zatvaranju reciklažnih dvorišta u Požegi, Velikoj i Jakšiću našli i na službenoj internetskoj stranici Komunalca Požega, zanimalo nas je do kada će reciklažna dvorišta biti zatvorena, koliko je djelatnika Komunalca pozitivno te što su u Komunalcu poduzeli kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa među zaposlenicima. Poznato je da je krajem prošle godine Komunalac bio primoran zatvoriti blagajnu zbog toga što je dio zaposlenika bio pozitivan na COVID-19, a dobar dio ih je morao u samoizolaciju.

– Zbog situacije izazvane širenjem virusa COVID-19, reciklažna dvorišta u Požegi, Velikoj i Jakšiću zatvorena su 14. travnja u dopodnevnim satima. Reciklažno dvorište u Požegi s radom počinje 15. travnja 2021. Reciklažna dvorišta u Velikoj i Jakšiću s radom će početi čim se za to stvore uvjeti.

Nastavno na Vaše pitanje je li razlog zatvaranja oboljenje zaposlenika od virusa COVID-19 i koliko je zaposlenika u tvrtki zaraženo navodimo da je reciklažno dvorište u Požegi zatvoreno zbog pozitivnog COVID-19 testa jednog djelatnika. Kako bi se izbjeglo daljnje širenje virusa među djelatnicima, reciklažno je dvorište odmah po dobivanju rezultata testa zatvoreno, a radni prostor dezinficiran. Ostalim je djelatnicima RD Požega izrečena mjera samoizolacije. Preraspodjelom djelatnika Odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i tržnicu stvoreni su uvjeti za ponovni početak rada RD Požega već 15. travnja. Djelatnik RD Jakšić je u samoizolaciji te se početak rada tog reciklažnog dvorišta očekuje po isteku mjere samoizolacije preporučene od strane epidemiologa. Na koronavirus je pozitivna i jedna djelatnica iz Odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i tržnicu zaposlena na poslovima održavanja zelenih površina. Ističemo da su svi navedeni djelatnici s pozitivnim COVID-19 testom kontakte ostvarili u privatnim okruženjima – odgovorili su nam iz Komunalca.

Pojašnjavaju da tvrtka Komunalac Požega d.o.o. od pojavnosti virusa COVID-19 u Republici Hrvatskoj, a u skladu s preporukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera Civilne zaštite Požeško-slavonske županije i epidemiologa provodi sve propisane mjere vezane za pojavnost i širenje virusa COVID-19. Na ulazu u prostor tvrtke zaposlenicima i korisnicima se mjeri temperatura te je obavezna dezinfekcija ruku i nošenje zaštitne maske za lice. Unutar same tvrtke djelatnici su u međusobnom kontaktu i u zajedničkim prostorijama dužni nositi zaštitne maske za lice. U zajedničkim prostorijama i u svim uredima su postavljene tekućine za dezinfekciju ruku. U nekoliko je navrata organiziran rad djelatnika od kuće, odnosno rad terenskih djelatnika organiziran je tako da se maksimalno izbjegne kontakt različitih timova unutar pojedinog odjela. Djelatnici Komunalca Požega d.o.o. rad s korisnicima obavljaju u izdvojenom ili vanjskom prostoru tvrtke, rad blagajne organiziran je tako da u prostoru blagajne može boraviti po jedan korisnik. Uz navedeno, sva plaćanja je moguće obaviti internet bankarstvom, a kupovina parkirnih karata dodatno i putem Paydo aplikacije.

– U skladu s epidemiološkom situacijom, ako bude potrebno, pristupit će se novoj preraspodjeli rada djelatnika, no to za posljedicu neće imati, kako navodite, „eventualno nepružanje usluga“ korisnicima. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i preporuka Stožera Civilne zaštite RH, vjerujemo da do značajnijih poteškoća u obavljanju djelatnosti nećemo imati. O svim eventualnim promjenama naši će korisnici biti pravovremeno obaviješteni na mrežnoj stranici tvrtke www.komunalac-pozega.hr – poručuju iz Komunalca Požega d.o.o.

Reciklažno dvorište u Požegi od jutros je ponovno počelo s radom. Doznajemo da se pokušava naći rješenje za otvaranje RD Velika.

Koronavirus je vrata reciklažnih dvorišta kojima upravlja Komunalac „zatvorio“ i lani u proljeće, zatvorena je određeni vremenski period bila i tržnica, a najviše problema bilo je u prosincu 2020. godine.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88