Razvoj bez ikakve potpore, a posao zasnovan na dobrim međuljudskim odnosima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

SREDNJE SELO / SIBINJ – Prvi mali jubilej i to godina dana rada Stovarišta građevinskog materijala u Sibinju kraj Slavonskog Broda, koji djeluje u sastavu Obrta za trgovinu i usluge „Maurus trgovina“ iz Srednjeg Sela, bio je povod posjetu i upoznavanju sa obitelji Davora i Ankice Maurus koji su ga pokrenuli i sa članovima svoje obitelji uspješno razvili, a imaju i planove razvoja. Taj obrt u široj javnosti je poznat kao Centar fasada.

-Bivši vlasnik stovarišta građevinskog materijala u Sibinju se razbolio, bili smo prijatelji pa smo se dogovorili da mi to preuzmemo zajedno sa njihovim dugogodišnjim radnicima – kazao nam je Davor Maurus, kvalificirani mlinar koji je radni vijek proveo u dd Kutjevu, a uz taj posao imao je od 2004. godine  obrt baveći se paralelno i drugim poslovima kako bi podigao svoju višečlanu obitelj sa sedmero djece (četiri djevojčice i tri dječaka). Uz sve to on i supruga aktivni su u pjevačkom zboru župe Sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici. Taj je obrt  od 2016. godine kada je otišao u mirovinu zbog zdravstvenih problema prenio na sina Mateja.

-Najviše plasiramo pijesak, blokove za gradnju, cement, materijale za fasade i drugo što prodajemo u maloprodaji i veleprodaji, a posebno smo dali naglasak na fasade koje za nas kao kooperanti odrađuju brojne tvrtke kao što su Antik strojno žbukanje iz Vidovaca, MG obrt iz Čaglina, To-ma iz Pleternice, Viševice iz Kutjeva, Zidarsko-fasaderska radnja Željka Tomića iz Golog brda, Top gradnja iz Sibinja, Domus gradnja iz Slavonskog Broda i  drugi – nastavlja nam Davor dodajući da oni obavljaju i gradnju stambenih i poslovnih objekata uključujući fasade, te unutrašnje uređenje, a često preuređuju i stare objekte. Tako su uredili objekte u Novom Vinodolskom, Rijeci, Viru i drugdje širom naše zemlje.

Ova prigoda bila je za druženje i susrete sa poslovnim partnerima, prijateljima i kupcima kada su im izrazili zahvalnost za suradnji i korektne odnose.

-Posao smo započeli i razvijamo kroz dobre međuljudske odnose, nikakvih potpora nismo od nikoga dobili, kao ni kredita, nikome nismo dužni, a nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti povećati broj zaposlenika pri čemu očekujemo potporu od fondova, a namjeravamo otvoriti stovarište građevinskog materijala u Požeštini, te obnoviti vozni park – zaključio je Davor Maurus.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije