Razriješenost djela čak 91,3 %

Autor: J.M.D.

grb policijePOŽEGA – Prema informacijama iz Policijske uprave Požeško-slavonske u mjesecu srpnju 2014. godine,zabilježeno je sveukupno 111 kaznenih djela od kojih se najveći dio odnosi na djela općeg kriminaliteta te na djela kriminaliteta prometa, droga, gospodarskog i organiziranog kriminaliteta.

Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima tijekom srpnja 2014. godine na području PU požeško-slavonske iznosi  259.756 kuna. Zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela tijekom mjeseca srpnja ove godine prijavljeno je 30 osoba – 2 maloljetnika, 3 mlađa punoljetnika i 25 osoba starijih od 21 godine, Prijavljeno je i 9 osoba za razriješena djela iz ranijih razdoblja.

Posebno se treba istaći da je koeficijent riješenih dijela 91,3%.

U srpnju je zabilježeno 34 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, za čije je počinjenje prijavljeno 46 osoba, dok je u mjesecu lipnju  zabilježeno 28 prekršaja i 43 njihovih počinitelja. Najbrojniji su prekršaji tuče, svađe i vikanje na javnom mjestu. Prekršaje javnog reda i mira najčešće su činile osobe starije od 21 godine muškog spola.  Od ukupnog broja prekršaja  47% počinile su osobe pod utjecajem alkohola.  Javni red i mir najčešće se narušavao na ulici i u ugostiteljskim objektima.

Tijekom srpnja na cestama je zabilježeno ukupno 37 prometnih nesreća u kojima su stradale 24  osobe – jedna je osoba  poginula, 11 je teško ozlijeđeno, a 12 lakše. Najčešća okolnost koja je prethodila prometnim nesrećama bila je brzina, nepropisna i neprimjerena uvjetima na cesti.

U nadzoru  prometa u srpnju  zabilježenasu 854 prometna prekršaja i to na području PP Požega 434 prekršaja, na području PP Pakrac 168 prekršaja, a na području koje pokriva PP Pleternica 252 prekršaja. Među prekršiteljima za istaći da je njih veći broj koji ne koriste sigurnosni pojas.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: