Razgovor županice Antonije Jozić s predstavnicima HBOR-a i gospodarstvenicima o kreditnim linijama za pomoć poljoprivrednicima nakon prirodne nepogode

Autor: Požeško-slavonska županija

Voditelj područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj, održao je prezentaciju kreditnih linija ESIF obrtnih sredstava za ruralni razvoj, kako bi se poljoprivrednicima omogućila dodatna sredstva za daljnji rad, a nakon prirodne nepogode koja se dogodila krajem mjeseca lipnja ove godine.

Sastanku je uz predstavnike poljoprivrednih udruga, prisustvovala i županica Antonija Jozić koja je u uvodnim riječima rekla kako vjeruje da bi ove kreditne linije bile od pomoći našim poljoprivrednicima, s obzirom da se radi o linijama koje su za održavanje tehničke likvidnosti.

„Hrvatska banka za obnovu i razvitak uistinu ima brojne linije koje su usmjerene prema gospodarstvu sa izuzetno niskim kamatnim stopama koje mogu pripomoći našim poduzetnicima, obrtnicima, vlasnicima poljoprivrednih gospodarstava da održe svoju poljoprivredu ili bilo koju drugu proizvodnju te da se razvijaju.“ – rekla je županica.

Boris Čagalj ukratko je rekao što sve zapravo HBOR može ponuditi osim obrtnih sredstava.

„Nažalost, današnja glavna tema je pomoć poljoprivrednicima i vinarima uslijed elementarne nepogode koja je zadesila određeni dio vaše županije. Postoji Program za ruralni razvoj koji vam može pomoći u vašoj situaciji. Radi se o programu koji smo razvili u vrijeme COVID krize kada smo pokušavali primarno u poljoprivrednom i prerađivačkom sektoru odraditi program koji će biti prihvatljiv cijenom i uvjetima koji se traže. Nedavno smo povećali i alokaciju za sredstva upravo za taj program. Na provedbi radim upravo ja te vas danas, ali naravno i u budućnosti mogu uputiti u sve pojedinosti.“ – rekao je Čagalj.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot