Razgovor s novoizabranim ravnateljem požeške bolnice dr.sc. Ivanom Vukojom: “Božja providnost usmjerila me u medicinu”

Autor: D.K.

‘Božja providnost usmjerila me u medicinu, a ne na povijest ili pravo. Pretpostavljam da su presudili humanistički i altruistički porivi kojih čovjek vjerojatno nije u potpunosti svjestan u toj dobi.’

Priču donosi najčitaniji slavonsko-brodski portal sbplus.hr:

Nakon što je prof.dr.sc. Željko Glavić 30. godina vrlo uspješno upravljao najvećom i najvažnijom ustanovom Požeške doline, Općom županijskom bolnicom Požega, njezino Upravno vijeće je 30. studenog izabralo novog ravnatelja. S prvim danom 2021. godine, ravnateljstvo će voditi gastroenterolog dr.sc. Ivan Vukoja.

Doktor Vukoja je 2009. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a deset godina kasnije stekao je naslov doktora znanosti. Uz medicinu bio je aktivan i u sportu, igrao je rukomet za fakultet, a bio je i član Studentskog zbora.

– Božja providnost usmjerila me u medicinu, a ne povijest ili pravo. Pretpostavljam da su presudili humanistički i altruistički porivi kojih čovjek vjerojatno nije u potpunosti svjestan u toj dobi. – za Sbplus kazao je dr.sc. Ivan Vukoja i time svima dao na znanje kako, pored znanosti, poštuje i svoju vjeru.

Pripravnički staž obavljao je u Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Lipiku, a 2010. godine položio je stručni ispit. Specijalizaciju iz interne medicine obavio je u KB Dubrava, gdje je 2015. godine položio specijalistički ispit, a nakon provedene subspecijalizacije 2018. godine položio je subspecijalistički ispit iz gastroenterologije.

Od 2010. godine zaposlen je u Općoj županijskoj bolnici Požega, a 2018. godine postao je voditelj Odjela za hemodijalizu. Od 2016. do travnja 2020. godine bio je član Upravnog vijeća OŽB Požega u ime Stručnog vijeća Ustanove, a od tada je postao i zamjenik njezina ravnatelja.

– U Službi za internu medicinu OŽB Požega radim od 2010. godine, gdje se u svom stručnom radu bavim gastroenterologijom, a u požešku bolnicu uveo sam visokosofisticiranu metodu endosonografije, koja se rutinski radi od 2018. godine. Osim toga predsjednik sam Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar te se volonterski bavim javnozdravstvenim aktivnostima i prosvjećivanjem, a u Pleternici godinama organiziramo Stručno-znanstveni simpozij Štamparovi dani. – dodao je doktor Vukoja

Pored svih aktivnosti, jedna od važnijih je i uloga predavača na Visokoj školi Ivanić-Grad gdje je voditelj predmeta klinička medicina 3. i 4. te gerontologija. Ove godine, pak, dr.sc. Ivan Vukoja izabran je za postdoktoranta na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, u Katedri za javno zdravstvo.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88