Ravnomjerno ulaganje na cijelom području grada Pleternice: Pri kraju uređenje zgrade Društvenog doma Bilice koji će krasiti to mjesto /FOTO/

Autor: PROMO

Gotovo u svakom mjestu se nešto radi ili se unazad kraćeg vremena radilo, izgrađivalo i obnavljalo na području grada Pleternice, od društvenih, vatrogasih i drugih objekata. Na red je došlo i uređenje Društvenog doma u Bilicama. Radi se ili bolje rečeno pri kraju je završetak energetske obnove zgrade javnog sektora na području grada Pleternice. Radi se o provedbi projekta „Energetska obnova zgrade Društveni dom Bilice na adresi Bilice br. 20, Pleternica” – KK.04.2.1.04.0739. Ukupna vrijednost projekta je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije C02 u okoliš.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je nn-27.jpg

-Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete. Investicija je to u iznosu preko 400.000 kuna koja se sufinancira sredstvima EU i jedan od deset projekata energetske obnove koji se provode na području našeg grada. EU fondovi ovako dolaze i do manjih naselja u sastavu našeg grada i dokaz su skrbi i ravnomjernog ulaganja na cijelom području – rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

-Podsjetimo da smo prošle godine investirali u izgradnju igrališta u Bilicama, postavljena je ograda oko istog, sad se uređuje društveni dom, a najkasnije do proljeća 2021. godine postavit će se ograda oko groblja te rasvjeta na igralištu. Rezultat je to rada ove gradske uprave, ali svakako i aktivnog i konstruktivnog mjesnog odbora na čelu s mladim Tomislavom Ećimovićem – dodala je gradonačelnica.

-Sigurno svatko od nas ima nekakvu posebnu priču vezanu za zgradu našeg društvenog doma. Ovih dana smo svjedoci njegove velike preobrazbe, a dom bi nakon brojnih nadogradnji posljednjih godina trebao zablistati. Zasigurno možemo biti zadovoljni jer u posljednje 3 godine investicije kontinuirano dolaze u naše mjesto. Jedva čekamo kraj korone i „finiš“ uređenja našega prekrasnog centra – naglasio je predsjednik MO Bilice Tomislav Ećimović izražavajući zadovoljstvo zbog projekta koji uz financijsku, ima i značajnu društvenu vrijednost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

[FAG id=274467]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88