Sa ravnjakom pobjednik Mijo Samardžija (Biškupci), premetnjakom Branko Pilaš (Viškovci), te sa konjskim zapregama Zdravko Bićanić

BIŠKUPCI/ANTUNOVAC – Županijska udruga za organizaciju natjecatelja u oranju Požeško-slavonske županije, Savjetodavna služba i općina Velika pod pokroviteljstvom Požeško- slavonske županije organizirali su na poljoprivrednoj površini dd Kutjevo između Biškupaca i Antunovca 14. Natjecanje orača traktorima ove županije i treće natjecanje u oranju konjskim zapregama. Među brojnim gostima bili su zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, čelnici Savjetodavne službe, te Antonija Pavlović, predsjednica Općinskog vijeća Velike.

Među oračima sa plugom ravnjakom najbolji je Mijo Samardžija iz Biškupaca sa 98 bodova, drugi Danijel Ciganović 84, te treći 12-godfišnji Patrik Pilaš sa 66 bodova.

Kod pluga premetnjaka pobjednik je Branko Pilaš iz Viškovaca sa 94,5 bodova, drugoplasirani je  Ivan Ivanika (Gornji Emovci) sa 81, te treći David Ciganović (Alilovci) sa 65 bodova.

Zdravko Bićanić iz Marindvora pobijedio je u oranju sa konjskom zapregom sa 28 bodova, dok je drugi Igor Velvechio iz Požege sa 26,17 bodova.

Oni su primili pehare i nagrade sponzora, koje su uručili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, čelnici organizatora i predstavnici sponzora, a prvaci u oranju sa traktorima predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na državnom natjecanju.

Tijekom natjecanja u glazbenom programu nastupili su tamburaši „Srce bećarsko“.

0 Comment