Ratni invalidi aktivni za dobrobit svoje sredine i brojnih članova (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0816POŽEGA – Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata grada Požege na svojoj je godišnjoj skupštini u nazočnosti čelnika i predstavnika ostalih udruga proisteklih iz rata analizirala prošlogodišnji rad, te donijela program rada za iduću godinu.

Željko Kalić, savjetnik požeškog gradonačelnika

-Nedostaje nam svima druženja, a naša budućnost ovisi o svima nama – istakao je pozdravljajući skup savjetnik požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića zadužen za resor branitelja brigadir Željko Kalić dodajući da je suradnja udruga sa gradom dobra. Pozvao je invalide i sve branitelje da se aktivno uključe u politiku od najnižih razina nadalje jer na taj način mogu doći u priliku da odlučuju o našoj sutrašnjici.

Stipan Grgić, predsjednik Zajednice HVIDR-e Požeško-slavonske županije

Rad skupštine pozdravio je i predsjednik Zajednice HVIDR-e Požeško-slavonske županije Stipan Grgić istakavši dobru suradnju na svim razinama.

Izvješće o radu podnio je skupštinarima predsjednik HVIDR-e grada Požege Tomo Vrhovac posebno ističući obilježavanje značajnih događaja vezanih uz domovinski rat pri čemu je naglasio dobru suradnju sa jedinicama lokalne samouprave.

Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-e grada Požege

-Sudjelovali smo na obilježavanju niz značajnih obljetnica kao što su akcije Bljesak u Pakracu, osnivanje 63. bojne HV, zatim nazočili sastanku kod gradonačelnika grada Požege povodom dogovora oko proglašenja dana branitelja Požeško-slavonske županije, udruzi MI roditeljima djece s posebnim potrebama uručili poklon pakete, na brdu Sokolovac sudjelovali na predavanju o Domovinskom ratu na području Požeštine „Sata Istine“ koje je organizirano učenicima osmih razreda osnovnih škola s područja grada Požege, organizirali odlazak učenika osmih razreda u Vukovar, u posjetu su nam bila djeca branitelja grada Raba kojom prilikom im je organizirano razgledavanje grada  i posjet spomen sobi nakon čega je održan i malonogometni turnir, te sudjelovali na 9. Županijskim športskim igrama udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata u Kutjevu i Caritasu Požeške biskupije dodijelili humanitarnu pomoć koja se sastojala od 15 kutija dječje robice i kozmetike – istakao je Vrhovac.

Krajem kolovoza 2015.g udruga HVIDR-a Požega organizirala  je športske igre na razini županije Požeško-slavonske, početkom listopada predstavnici udruge sudjelovali su na hodočašću Mariji Bistrici, Dječjem vrtiću Sv. Leopolda Mandića donirali igračke, školski pribor i slikovnice na engleskom jeziku, te podijelili jabuke članovima udruge i  prigodne poklone povodom sv. Nikole učenicima s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa u Požegi.

Sudjelovali su na svim euharistijskim slavljima koja su bila upriličena i vezana za značajnije datume u novijoj hrvatskoj povijesti, te u radu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vrhovac je predložio program rada za 2017. godinu kojim su obuhvaćeni nastavak dosadašnjih aktivnosti, sudjelovanje na sportskim igrama na županijskoj razini, održavanje izborne skupštine, organizacija memorijalnog maratona od Požege do Kamenske, suradnja sa školama, potpora članovima udruge i drugo.

/Foto: D.Mirković /

 

Više iz kategorije