Ranjeni policajac iz Zagreba porijeklom je iz požeškog kraja

Autor: D.K.

Doznajemo da je policajac iz požeškog kraja koji je jutros nešto iza 8 sati upucan na Markovom trgu. Prema pisanju nacionalnih medija na 31-godišnjeg policajca (O.F.) je navodno pucano iz puške, a napadač se nakon pucnjave žurno udaljio koji je kasnije sat vremena nakon počinjenog zločina počinio samoubojstvo  na adresi Jabukovac. 24 sata neslužbeno doznaje da se radi o 22-godišnjem Danijelu Bezuku koji je živio na području Kutine, a otac mu je bio dragovoljac Domovinskog rata.

Prema nama dostupnim informacijama ranjeni policajac je porijeklom iz Zarilca iz kojeg mjesta je njegova obitelj odselila u Zagreb.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvezla je u bolnicu koji nije vitalno ugrožen i stanje mu je stabilno. Nema ozljeda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrjelne rane napravile su mu prijelome kostiju, javili su iz KBC-a Sestre milosrdnice, dodajući da ima četiri rane, po dvije u lijevoj ruci i dvije sa svake strane tijela.

Kako su novinaru Jutarnjeg lista ispričali očevici napada na Markovom trgu, počinitelj je sa sjeverne strane crkve svetog Marka došao do zgrade Vlade, izvadio kalašnjikov i zapucao rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora. U toj je pucnjavi pogođen i teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu Vlade.

Ranjeni policajac vjerojatno je pripadnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, odjela MUP-a koji je zadužen za štićene objekte u koje spada i zgrada Vlade.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek