Ranija vegetacija poranila berbu grožđa, a struka preporučuje analizu tla na osnovu koje ide prihrana i zaštita: Stručno predavanje za članove Udruge vinara iz Vetova /FOTO/

Autor: DK

Tradicionalno zimsko predavanje za svoje članove organizirala je u objektu „Ribarske kuće“ u Lukaču Udruga vinogradara i vinara „Veteri Castra“ iz Vetova, a  okupilo je tridesetak tamošnjih uzgajivača vinove loze i proizvođača vina.

Sudionike je pozdravio predsjednik Udruge Branko Jakobović izrazivši zadovoljstvo okupljanjem  članstva.

-Protekla godina donijela je kratko vrijeme od vegetacije vinove loze do cvatnje što je uzrokovalo raniju berbu grožđa, no urod je bio iznadprosječan – kazao je predavač Petar Živković, predstavnik poznate tvrtke Bayer s kojom surađuju vetovački vinogradari.

Upozorio je na opasnosti od niz bolesti, posebice vinske mušice koja pred berbu grožđa pričinjava velike štete na urodu. Dao je preporuke za ovu vinogradarsku godinu koja započinje ovih siječanjskih dana vincelovskim zarezivanjem trsja i orezivanjem loze.

-Obavezno treba dati tlo na analizu, te na osnovu pokazatelja iz toga primjenjivati prihranu trsova i zaštitu biljke od korova i bolesti – zaključio je Živković. On je predložio program zaštite vinove loze za ovu godinu.

Sudionici predavanja konkretnim su se pitanjima Živkoviću zanimali za pojedinosti oko uzgoja i zaštite vinove loze u svojim vinogradima.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »